eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Picture of a numb hand of a woman showing death or unconsciousness
Nyitókép: sreeyashlohiya/Getty Images

Furán fogalmazott egy magyar politikus az agresszív karateedzőről

Pócs János bár elítéli a tanítványát egy táborban felrúgó karateedzőt, de magyarázó mondatokat is megfogalmazott vele kapcsolatban.

Pócs János jászberényi országgyűlési képviselő szerint a szolnoki kalandparkban tanítványát felrúgó 56 éves edzőnek „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.” - idézi az ATV-t a blikk.hu.

A politikus az ATV-nak nyilatkozott az ügyről. Arról beszélt, hogy szerinte a tett „védhetetlen”, de az ő ismeretei szerint „soha semmilyen probléma nem volt” a férfival.

A képviselő azt is megjegyezte, hogy az edző „nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”.

Az Infostarton korábban beszámoltunk arról, hogy megszólalt a férfi is, aki éppen családjával nyaral. Azt mondta, hogy "mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre."

Azt is nagyon sajnálja, hogy "elvesztette Orbán Viktor bizalmát". A magyar miniszterelnök péntek reggel úgy fogalmazott, hogy "ez tűrhetetlen, ez elviselhetetlen". Egy táborban nem bánthatnak gyerekeket, és "aki működteti a tábort, az tartozik felelősséggel” - írja az Index.

Közben arról is írnak a lapok, hogy az edző volt barátnője szerint őt is bántalmazta. A nő elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy volt tanítványa pedig arról számolt be, hogy az edző 17 évvel ezelőtt megengedhetetlen módon létesített vele nemi kapcsolatot. Az edző erre azt mondta, hogy lány maga ajánlkozott fel neki.

A karateedző egyébként pár éve állami kitüntetést kapott.

A rendőrség nyomozást indított a kalandparkban történtek ügyében. A Magyar Karate Szakszövetség pedig "fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat indított az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltja mindennemű karateoktatási tevékenységtől".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×