eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Önkéntesek is segítenek a hajóbaleset áldozatainak felkutatásában - videó

Tovább keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnt öt embert, a BRFK azt kéri a lakosságtól, hogy aki tud valamit a történtekről jelezze a 112-es segélyhívószámon.

Kedden is tovább keresik a hétvégi hajóbalesetben eltűnt öt embert - erősítette meg az InfoRádióban Dóka Imre tűzoltó őrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője arról számolt be, hogy szombaton 23.19-kor kaptak jelzést a balesetről, ezután mozgósították a keresőcsapatokat.

"A katasztrófavédelem a parton, a vízen, a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya mellett több önkéntes tűzoltó egyesület, illetve önkéntes mentőszervezet is segíti a kutató-mentő munkát" - mondta Dóka Imre. Hozzátette, hogy az eltelt idő miatt nagyon kicsi a túlélés esélye, ezért már az áldozatok után kutatnak.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, jelentsék be a 112-es segélyhívószámon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×