eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Paul Taylor/Getty Images

Ezért "szól" portugálul az Aldi gépe

Reagált az anomáliára az üzletlánc.

Az Aldi kommunikációs ügyeit intéző ügynökség az elmúlt nap válaszolt a Qubit keddi cikkére, amiben megírták, hogy az üzletlánc Pasaréti téri boltjában portugál nyelvű cetlit nyomtat a január 1-én üzembe helyezett üvegvisszaváltó automata, és 0,05 eurós betétdíj van feltüntetve a papíron, amit nem lehet levásárolni.

„Az üzembe állítást követően néhány esetben hibákat tapasztaltak, amelyek megoldásán az Aldi és a MOHU közösen dolgoznak. Az internetkapcsolat akadozása, hibája miatt bizonyos helyszíneken a gépekre nem telepítődött a január 1-jei induláshoz szükséges központi szoftver, így a gépek a gyári beállítással indultak el, ezért fordulhatott elő, hogy a berendezés elfogadta a palackokat és nem magyar nyelvű bizonylatot nyomtatott” – olvasható mások mellett a magazinnak küldött e-mailben.

A lap megjegyzi, hogy jelek szerint azokat az gépeket, amelyeket nem sikerült beállítani, üzemen kívül helyezték. A Pasaréti téri Aldiban szerdán lezárt automata után csütörtökön a Qubit egyik olvasója a Fehérvári út 138. szám alatt működő Aldiban fotózott üzemen kívül helyezett automatát, noha az üzletlánc szerda késő délután még arról adott ki sajtóközleményt, hogy országszerte minden egységében beüzemelte a készülékeket – teszik hozzá.

Az „anomália” másik oka, hogy a polcokon egyelőre nem találkozhatunk a betétdíjas csomagolással, vagyis egyelőre csak régi, nem betétdíjas üveget vagy palackot lehet bedobni az automatákba, de azt nem szabad (és fölösleges is).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×