eur:
394.87
usd:
367.59
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Tokaj, 2021. május 3. A Kopasz-hegy lábánál, a Tisza és a Bodrog összefolyásánál elterülő Tokaj látképe. Középen a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ részét képező egykori zsinagóga, jobb oldalt (elölről hátrafelé) a Szent Miklós püspök görög katolikus templom, a Szent Miklós ortodox templom és a református templom. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Nagy dolog van készülőben Tokajban – videó

Óriási út és lehetőségek előtt áll a fehér borok és a színes kultúra városa – fogalmaz közösségi oldalán Koncz Zsófia.

Történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában, amelyeknek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost – fogalmaz közösségi oldalára feltött videójában Koncz Zsófia. A történelmi épületek mellett 800 méter hosszan újul meg a város főutcája, parkok, kávézók létesülnek, kiváló éttermek települnek majd a város főutcájába.

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint mindez azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, a magyarság emblematikus városa, nem beszélve arról, hogy a Tokaj márkanevet világszerte ismerik. „Célunk, hogy a tokaji aszú névadó településére, a fehér borok és a színes kultúra városába hozzuk a magyar gasztronómia esszenciáját.

Azt szeretnénk, hogy Tokajban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat, amelynek a csodájára jár a világ”

– emeli ki.

Koncz Zsófia megjegyzi: az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshelyfejlesztés is történt. Ezek mellé most olyan attrakciók jönnek létre, amelyek élettel töltik majd meg a belvárost, így reményeik szerint egyre többen érkezhetnek Tokajba.

„Azt szeretnénk, ha Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja lenne, stabil munkát és megélhetést biztosítva ezzel az itt élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást és sok élményt nyújtva az ide érkező vendégeknek.”

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×