eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végző uszályra emeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Megkezdik a Hableány roncsainak szétbontását

A négy évvel ezelőtti dunai tömegszerencsétlenség főszereplőjét eddig a Hajógyári szigeten őrizték.

A bíróság engedélyt adott a roncs szétbontására, amelyet eddig havi 300 ezer forintért őriztetett az üzemeltető cég - írja az rtl.hu.

Hétfőn volt négy éve, hogy a Viking szállodahajó a Margit hídnál legázolta a Hableányt. Harmincöten voltak a hajón, közülük huszonnyolcan meghaltak, huszonhat utas és a kétfős magyar személyzet. A tragédiát mindössze heten élték túl. Az áldozatokra kedden a budapesti rendőrök emlékeztek a Dunán, a BRFK vezetője és munkatársai koszorút engedtek a vízbe.

Még mindig zajlanak a perek, előreláthatóan szeptember 26-án Németh Leona bírónő első fokon ítéletet hirdet. A dél-koreai áldozatok rokonai fejenként 35 és 60 millió forint közötti sérelemdíjat követelnek a Vikinget és a Hableányt üzemeltető cégektől.

A Viking szállodahajó ukrán kapitányát halálos tömegszerencsétlenség okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával vádolják.

A bíróság közben engedélyezte a hajóroncs szétszedését, mert már nincs szükség rá a tragédia miatt indult eljárásokhoz. Így aztán a roncsot elkezdték szétszedni, de nem tervezik, hogy teljesen megsemmisítik a Hableányt. Néhány darabját a TEK is szeretné megtartani emlékként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×