eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

5 óra 35 perc a világ a Bocuse d'Oron

Dalnoki Bencén és Hamvas Patrikon a magyarok szeme a Hungexpón, két tálat kell összeállítaniuk.

Szerdán és csütörtökön rendezik meg tizenhét nemzet - köztük Magyarország - csapatainak részvételével a budapesti Hungexpo G pavilonjában a világ legrangosabb szakácsversenyeként számontartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjét - számolt be érdeklődésünkre a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán hozzátette, idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje lesz, segédje pedig Nyikos Patrik.

"Másodszor ad helyszínt Magyarország 2016 után, amikor meg is nyerte a versenyt. Húsz csapat nevezett eredetileg, de az olasz csapat betegség miatt visszalépett, két ország csapatának pedig nem sikerült eljutnia ide; az orosz és az ukrán csapatnak" - ecsetelte Hamvas Zoltán.

A Bocuse d'Ornak hagyományosan két témája van, az egyiket tányérra kell tenni, idén egy burgonyaételt, a másik egy "komolyabb történet", egy dísztálra kell elkészíteni az ételt, a kötelező alapanyag az őzgerinc, az őzcomb, a túró, a tejföl és a kacsamáj.

"Miután a tálat bemutatták a zsűrinek és a közönségnek, azt kell kiporciózni a tányérra, és utána kell kóstolni."

5 óra és 35 perc áll a versenyzők rendelkezésére, 5 óra elteltével kell a burgonyaételt adni, és 35 perc elteltével az őztálat kiadni.

Coachként ott lesz a 2016-ban győztes Széll Tamás, a Stand étterem tulajdonosa, séfje.

A versenyen a fő felelősség - mint Hamvas Zoltán elmondta - Dalnoki Bencén és Hamvas Patrikon lesz.

Az európai döntőből tovább lehet jutni a 2023-as, lyoni világdöntőbe. A 17 csapatból 10 csapat tudja magát direktben kvalifikálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×