eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Az elkészült felsővezeték Polgárdi és Füle között a Szabadbattyán-Balatonfüred vasútvonalon 2020. május 8-án. Szabadbattyán és Balatonfüred között zajlik az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, az 55 kilométeres szakaszon 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Már elérhető az új balatoni vonatjegytípus - és nem is egy

Balaton24, Balaton72.

A Balaton környékére látogatók újabb jegytípusok közül választhatnak: szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata, az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak - közölte a MÁV-Volán csoport szombaton az MTI-vel.

A Balaton24 Duo változatát 1990 forintért, 26 éven aluliak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegyet pedig 4990 forintért, 26 éven aluliak 2990 forintért vásárolhatják meg az érdeklődők a MÁV-START személypénztáraiban, valamint a MÁV applikációban.

A közlemény szerint a vasúttársaság tavaly nyáron szezonális jelleggel vezette be a Balaton24 és Balaton72 jegytípust, amely 24 illetve 72 óráig korlátlan utazást biztosított a tó körüli vasútvonalon, egyúttal a Volánbusz járatain is használható volt Balatonfüred és Tihany között. Az új jegytípus nagyon népszerűnek bizonyult: 2020-ban csaknem 17 ezren vásároltak ilyet.

Idén május 1-jétől érhetőek el újra a Balaton24 és Balaton72 jegyek, amelyek adott időszakra korlátlan utazást biztosítanak a Balatonnál közlekedő vonatokon, a Tapolca-Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Kiderült, mi a gond a magyar fogyasztással

Kiderült, mi a gond a magyar fogyasztással

Az inflációs válság jelentősen sújtotta az alacsony jövedelmű háztartásokat Magyarországon, ahol az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt a fogyasztás visszaesett. Bár a reálbérek közel 10%-kal nőtnek idén, a kiskereskedelmi forgalom csak mérsékelten emelkedett, mivel sokan inkább megtakarítják jövedelmüket. Az MNB friss elemzése szerint a magasabb jövedelmű rétegek élvezték a legnagyobb jövedelemnövekedést, különösen a vállalkozói jövedelmek és megtakarításokból származó bevételek révén. Az alsó jövedelmi ötöd háztartásainak reáljövedelme jóval kisebb mértékben nőtt, ami súlyosbítja a gazdasági egyenlőtlenségeket. Magyarország fogyasztásnövekedése viszont ezzel együtt is európai összehasonlításban a középmezőny élén áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×