eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Védőmaszk egy életnagyságú Hulk-figurán egy nápolyi játékbolt bejáratánál 2020. december 16-án. Az előző este közölt adatok szerint egy nap alatt 846 beteg halt meg Olaszországban a korábbi 491 után, így a halottak száma elérte a 65 857-t.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA

Percről percre - minden mai hír a koronavírusról

Van ország, amely lazít, van, amely szigorít karácsony előtt, Magyarország közben "ül a platón". A járvány minden csütörtöki híre egy helyen.

2020.12.17. 21:05

Koronvírus – Meghalt Harkiv polgármestere

Hatvanegy éves korában elhunyt Hennagyij Kernesz, az északkelet-ukrajnai Harkiv város polgármestere a Covid-19-megbetegedés szövődményeiben. Korábban rálőttek, tolószékbe került.

2020.12.17. 20:55

A britek Gandalfnak is beadták a vakcinát, de sok a szkeptikus

Nagy-Britanniában a gazdasági motornak számító dél-kelet angliai régió nagy részét is a legszigorúbb koronavírus-korlátozásokkal sújtják szombattól. Ez azért történik, mert 46 százalékkal megugrott a fertőzések száma. Közben már a Gyűrűk ura is érintett az oltási programban.

2020.12.17. 20:22

Olaszország teljesen bezár

A tömeges mozgás elkerülésére a hétvégétől szigorú ellenőrzést vezetnek be a repülőtereken, vasútállomásokon, valamint a vásárlóutcákban is, december 24-től pedig Olaszország teljes lezárása várható egészen január 3-áig – közölte a kormány és a tartományok közötti kapcsolatokért felelős miniszter.

2020.12.17. 19:17

Lengyelország lenyeli a keserű pirulát: országos karantén jön

December 28-án kezdődik, és heteken át eltart, ettől várják az áttörést koronavírusügyben.

2020.12.17. 17:34

Nagy a baj Szlovákiában – két nappal korábban kezdődik a kijárási tilalom

A súlyosbodó helyzet miatt hétfő helyett már most szombaton érvénybe lép a kijárási tilalom. Minden boltot bezárnak, kivéve az alapvető szükségletek kielégítése szempontjából fontos üzleteket.

2020.12.17. 16:54

Novafax-vakcina: tárgyalások lezárva

Az Európai Bizottság a lezárta a Novavax amerikai gyógyszeripari vállalattal a koronavírus elleni lehetséges oltóanyaguk beszerzéséről folytatott megbeszéléseket, a tervezett szerződés lehetővé tenné az Európai Unió számára 100 millió adag, illetve további akár még 100 millió adag oltóanyag megvásárlását - közölte a testület csütörtökön. A Novavax vállalattal folytatott megbeszélések lezárásával bővült az Európai Unió számára jóvőben rendelkezésre álló oltóanyagok portfóliója, az Európai Bizottság ugyanis ez idáig az AstraZeneca, a Sanofi-GSK, a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica NV, a BioNtech-Pfizer, a CureVac és a Moderna vállalatokkal írt alá vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket. Az Európai Bizottság közleménye szerint a sokrétű oltóanyag-portfólió biztosítja, hogy Európa megfelelően fel legyen készülve az oltásra, amint az oltóanyagok biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak. A tagállamok fel is ajánlhatnak oltóanyagot alacsonyabb és közepes jövedelmű országoknak vagy átirányítják más európai országokba. A Novavax biotechnológiai vállalat újgenerációs oltóanyagokat fejleszt súlyos fertőző betegségek kezelésére. Oltóanyaga egy fehérje alegység vakcina, amely már a klinikai vizsgálatok 3. fázisában jár. Az oltóanyag mellett hozott döntést tudományos értékelés, az alkalmazott technológia, a vállalat oltóanyagfejlesztéssel összefüggő tapasztalata, valamint az összes uniós tagállam ellátását lehetővé tévő gyártókapacitása indokolta - közölték. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön közétett Twitter-üzenetében azt közölte, az Európai Unió tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását. Az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden jelentette be, hogy december 21-én rendkívüli tanácskozás keretében fog döntést hozni az amerikai-német Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának forgalomba hozatalával kapcsolatban. Az uniós bizottság ezt követően azt közölte, az EMA jóváhagyását követően akár már december 23-án jóváhagyhatja az oltóanyag európai alkalmazását. (MTI)

2020.12.17. 16:53

Bali szigete teszteredményt kér a turistáktól, a piac kőkemény választ adott

Több mint 133 ezer járatfoglalást töröltek.

2020.12.17. 16:36

Új ingyenes tesztelést hirdet meg a főváros

A korábbi 5000 után most 2500 tesztre "szabad a vásár". Az első ötezret gyorsan elkapkodták.

2020.12.17. 15:21

Macron miatt...

Lemondta hivatalos útjait és önkéntes karanténba vonul António Costa portugál miniszterelnök, mert találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, akinek pozitív lett a koronavírustesztje csütörtökön. A portugál miniszterelnök hivatala közölte: Costának nincsenek tünetei. A tájékoztatás szerint a kormányfő a csütörtök reggel elvégzett szűrés eredményére vár. Egy vizsgálatot eredetileg is terveztek számára Sao Tomé és Principébe, valamint Bissau-Guineába tervezett, december 18-i és december 20-i hivatalos látogatása előtt, de ezeket most elhalasztották. A Lusa helyi hírügynökség szerint a portugál miniszterelnök egyelőre videókonferenciák útján folytatja munkáját. Macron szerdán fogadta Párizsban Costát. (MTI)

2020.12.17. 15:21

Kezdik az oltást a németek!

A lehető legkorábbi időpontban, már december 27-én elkezdődhet a lakosság beoltása az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Németországban - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter csütörtökön. Jens Spahn a szövetségi kormány és az oltóanyagot az amerikai Pfizer gyógyszergyártó társasággal együttműködve kifejlesztő német biotechnológiai vállalkozás, a BioNTech alapítói, Ugur Sahin és Özlem Türeci közös, nyilvános online fórumán elmondta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) december 21-én, az Európai Bizottság pedig december 23-án engedélyt ad a szérum alkalmazására az Európai Unió teljes területén, és néhány nap előkészület után elkezdődik az országos oltási kampány. A munka több százezer adag oltóanyaggal indul. Az első lépésben a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) bevizsgálja a szállítmányokat, és ha mindent rendben talál, december 27-én már be is adhatják az első oltásokat. A pontos menetrendről szóló kormányrendeletet pénteken véglegesítik. Elsőként a nyolcvan éven felülieknek, valamint az idősotthonok és bentlakásos ápolási intézmények lakóinak és dolgozóinak biztosítják az oltást - fejtette ki a miniszter. Hangsúlyozta: mindenkit tájékoztatnak arról, hogy mikor kerülhet sorra, vagyis mikor adathatja be magának az önkéntes alapon és ingyenesen elérhető oltást. A fórumon a szakminiszter, Angela Merkel kancellár és Anja Karliczek oktatási és tudományos ügyekért felelős miniszter egyaránt rámutatott, hogy a SARS-CoV-2 elleni első védőoltást egy német vállalkozás vezetésével és a német kormány támogatásával fejlesztették ki. Erre mindenki "nagyon büszke lehet" Németországban - fogalmazott Jens Spahn, hangsúlyozva, hogy a munka ezzel egyáltalán nem ért véget, mert gondoskodni kell a gyártás és a szállítás folyamatosságáról, így a kormány és a BioNTech továbbra is szorosan együttműködik. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) csütörtöki adatai szerint az utóbbi 24 órában 26 923 ember szervezetében mutatták ki a vírust. Ez csaknem 15 százalékos növekedés az egy héttel korábbi 23 679-hez képest. Az új esetekkel együtt 1 406 161 fertőződést regisztráltak. A SARS-CoV-2 okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 698 halálesetet vettek nyilvántartásba egy nap alatt. Ez csaknem 60 százalékos növekedés az egy héttel korábbi 440-hez képest. A járvány halálos áldozatainak száma így 24 125-re emelkedett Németországban. (MTI)

2020.12.17. 15:17

Fertőzött világbajnok

A friss sírepülő-világbajnok Karl Geiger elkapta a koronavírust, így veszélybe került a részvétele a december 28-án kezdődő hagyományos síugró Négysáncversenyen. A német sportági szövetség (DSV) csütörtökön jelentette be, hogy Geigernek a svájci Engelbergben sorra kerülő hétvégi világkupaverseny előtt elvégzett tesztje hozott pozitív eredményt, így a 27 esztendős sportolónak ezt a viadalt ki kell hagynia. A DSV hozzátette, hogy a többi német versenyzőnek kivétel nélkül negatív lett a tesztje, így ők indulhatnak Engelbergben. Geiger - aki hétfőn apa lett - a DSV közleményében azt mondta, jól érzi magát, nincsenek tünetei, de egyelőre karanténban van, és rendszeresen tesztelik majd. A sírepülő-világbajnok az előző Négysáncversenyen harmadik lett, a vk legutóbbi idényét pedig a második helyen zárta. Az elmúlt hétvégén, a szlovéniai Planicában rendezett sírepülő-vb-n az egyéni aranyérme mellett a csapattal ezüstérmet szerzett. A Négysáncverseny első állomása a németországi Oberstdorfban lesz, ennek a selejtezőjére december 28-án kerül sor. (MTI)

2020.12.17. 15:15

Csökkent az új kocsik száma az EU-ban

Úgy tűnik, nem erre költöttek az emberek az elmúlt évben, a csökkenés ugyanis nem is kicsi, még itthon sem.

2020.12.17. 15:14

Összeomlott a magyar élőzenei piac

A teljes zeneipar értéke a tavalyi rekorddöntés után idén, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben várhatóan értéke 60 százalékát elveszíti.

2020.12.17. 15:13

Dél-Anglia is zárva

Dél-Anglia újabb kiterjedt térségei kerülnek a hétvégétől a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott háromfokozatú készenléti rendszer legmagasabb szintjének hatálya alá - jelentette be csütörtökön Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. Londonban és a vele határos keleti, valamint északkeleti térségekben már szerda óta a hármas készenléti fokozat van érvényben. Hancock a londoni alsóházban csütörtök délután közölte: szombattól a brit főváros közelében fekvő Bedfordshire, Buckinghamshire, Berkshire és Hertfordshire megyék egész területén, valamint Surrey, East Sussex, Cambridgeshire és Hampshire megyék egyes térségeiben szintén a legmagasabb, harmadik készenléti fokozat lép életbe. Az intézkedés alapján az érintett térségekben be kell zárniuk a múzeumoknak, a turistalátványosságoknak, a zárt terű szórakozóhelyeknek, a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhozszállításra felvehetnek ételrendelést. (MTI)

2020.12.17. 14:25

Széchenyi-kártyás hitelek: hosszabbítást jelentett be a kormány

Az érintett vállalkozások továbbra is akár nulla százalékos kamattal juthatnak hitelhez - közölte az ITM. Kell a pénz a túléléshez, óriási az érdeklődés, főként a mikrovállalkozások részéről.

2020.12.17. 14:15

Soha nem ölt meg még annyi amerikait a koronavírus, mint szerdán

Az új esetek száma is csúcson van.

2020.12.17. 14:08

Bejelentés: kamatmentes marad a Diákhitel2 és a Diákhitel Plusz

És változatlanul 1,99 százalékos kamattal igényelhető a Diákhitel1.

2020.12.17. 14:00

MNB: teljesen más lesz a mostani kilábalás, mint a 2009 utáni

Balatoni András MNB-igazgató szerint a legnagyobb kockázat a koronavírus-járvány elhúzódása, de nem csak az. Elkészült a jegybank inflációs jelentése.

2020.12.17. 13:36

Szlovénia: plusz egy hónap

A szlovén kormány az egész országra vonatkozóan további egy hónappal meghosszabbította a járványhelyzetet - közölte Jelko Kacin kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kacin kiemelte: az ünnepi időszakra vonatkozó újabb szigorításokról a következő napokban határoz a kabinet. Sajtóhírek szerint Ljubljana megvárja, más országok hogyan döntenek, és annak megfelelően vezet be újabb korlátozásokat vagy enyhítéseket. A kormány szerda késő esti ülésén nem döntött az újabb gazdaságélénkítő csomag elfogadásáról sem, amellyel a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket szándékozik enyhíteni. Janez Jansa kormányfő Twitter-oldalán azt írta: azért nem tudták elfogadni az erre vonatkozó javaslatot, mert a kormányülést megelőző konzultációs ülésre nem jött el egyik koalíciós partner, a Szlovénia Nyugdíjasainak Demokrata Pártja (DeSUS) elnöke. A DeSUS végrehajtó bizottsága és tanácsa csütörtökön vitatja meg és dönti el, marad-e vagy kilép a Jansa vezette koalíciós kormányból. A pártban azóta gondolkodnak az együttműködés megszakításáról, mióta december elején ismét Karl Erjavecet, az előző, baloldali koalíciós kormány védelmi miniszterét választották meg a nyugdíjas párt élére. A kabinet által közzétett adatok szerint szerdán 1642-tel 102 043-ra nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 43 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2233-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1229-en vannak kórházban, 208-an intenzív osztályon. A pozitív tesztek aránya 25,8 százalék. A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 3918 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 186 963-at. Az elmúlt napon 85 beteg halt bele a fertőzés következményeibe, a járvány halálos áldozatainak száma így 2955-re emelkedett. Kórházban 2943 beteget ápolnak, közülük 287-en vannak lélegeztetőgépen. A horvát válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján jelenti be az ünnepi időszakra vonatkozó újabb szigorításokat. (MTI)

2020.12.17. 13:33

Ursula von der Leyen: tíz nap múlva startol az oltás az EU-ban

Bejelentést tett az Európai Bizottság elnöke.

2020.12.17. 13:33

Az Európai Tanács elnöke karanténba megy

Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke önkéntes karanténba vonul - jelentette be Twitteren csütörtökön Barendt Leyts, az elnök szóvivője. Michel kedden látogatást tett Emmanuel Macron francia elnöknél, akinek koronavírus-tesztje csütörtökön pozitívnak bizonyult. A szóvivő hozzátette, hogy Michelt kedden negatív eredménnyel tesztelték, de ettől függetlenül, óvatossági megfontolásokból, az elnök az önkéntes karantént választotta. Michel a Twitteren gyors felépülést kívánt a francia elnöknek. (MTI)

2020.12.17. 13:05

Svéd király: sajnálom

A svéd király, XVI. Károly Gusztáv sajnálja, hogy országában nem tudták megvédeni a koronavírusjárványtól az idősotthonok lakóit - derült ki csütörtökön egy előre felvett interjú részletéből. A SVT svéd közszolgálati televízió a karácsonyhoz időzített, 21-én sugárzandó teljes felvételén az uralkodó azt mondja: "Úgy vélem, kudarcot vallottunk. Nagyon sokan meghaltak, és ez szörnyű. Mindannyiunknak szenvedést okoz (ez a teher)." Szavai azt követően hangzottak el, hogy kedden egy független bizottság megvizsgálta, miképpen kezelték a járványt az országban. Azt a következtetést vonták le, hogy a svéd idősgondozásnak jelentős strukturális hiányosságai vannak, és a hatóságok nem voltak felkészülve és felszerelkezve a járvány kezelésére. Svédország kitűnt az európai és más nemzetek sorából azzal, ahogy a járványt kezelte, sokáig nem rendelt el karantént úgy, mint más nemzetek, helyette megbízott az állampolgárok kötelességtudatában. A skandináv országban mintegy 7700 haláleset kapcsolható a járványhoz. Az előzetesen sugárzott felvételen a király azt mondta, gondolni kell azokra, akik nem tudtak elbúcsúzni elhunyt családtagjaiktól. Úgy vélekedett, "nehéz és súlyos tapasztalat az, ha nem lehet érzékeny búcsút venni". Az uralkodó fiának, Károly Fülöp hercegnek, aki az ötödik a trónöröklés sorában, valamint feleségének, Szófia hercegnőnek pozitív lett a vírustesztje, a betegség enyhe influenzás tünetekkel járt. Otthonukban, két gyerekükkel együtt karanténba vonultak. Károly Gusztáv király ugyan Svédország államfője, feladatai azonban csupán ceremoniális jellegűek, kezében nem összpontosul politikai hatalom. (MTI)

2020.12.17. 12:47

Vlagyimir Putyin csak akkor oltatja be magát, ha...

Az éves sajtótájékoztatóján beszélt erről a témáról is. Az orosz elnök 68 éves.

2020.12.17. 12:34

Egész más lesz Európában a kilábalás, mint például Kínában

A Portfolio elemzője szerint, az ázsiai országgal ellentétben Európa és Magyarország is az egészségügyi kapacitások függvényében menedzseli a járványt.

2020.12.17. 12:00

Operatív törzs: százával nem tartják be a maszkviselési szabályokat az emberek

Ezen az oltáson kívül még 11,5 milliónyit rendelt a kormány nyugati gyártóktól - derült ki az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

2020.12.17. 11:38

Új tanulmány az influenza és a koronavírus összehasonlításáról

Egy új, amerikai szövetségi adatokat feldolgozó tanulmány szerint a kórházban ápolt, Covid-19-ben szenvedő betegek esetében többször volt szükség a lélegzés támogatására, intenzív osztályon való ápolásra, hosszabb kórházi kezelésre és csaknem ötször nagyobb volt az elhalálozás kockázata, mint az influenzával ápoltak esetében. A tanulmányt a St. Louisban működő Washingtoni Orvosi Egyetem kutatói készítették. A kutatók az amerikai veteránügyi minisztérium által kezelt adatbázisban szereplő, személyazonosításra alkalmatlanná tett orvosi dokumentációkat elemezték. A vizsgálatban az Egyesült Államokban február 1. és június 17. között Covid-19 miatt kórházba került 3641 páciens adatait, továbbá 2017. január 1. és 2019. december 31. között influenza miatt kórházi ápolásra szoruló 12 676 beteg adatait elemezték. A tanulmányban szereplő betegek átlagos életkora akár Covid-19-ben, akár influenzában szenvedtek, 69 év volt. A Covid-19 vagy influenza miatt kórházi kezelésre szorulók közül a koronavírusos betegek esetében ötször nagyobb volt a halálozás kockázata, mint az influenzásoknál. A 12 676 influenzás páciens közül 674, 5,3 százalék hunyt el, míg a 3641 koronavírusos beteg közül 676, 18,5 százalék hunyt el - állapította meg a The BMJ tudományos folyóiratban kedden publikált tanulmány. Átlagosan a koronavírusos betegeknek négyszer nagyobb valószínűséggel kellett kapnia valamilyen lélegzéstámogató kezelést és csaknem 2,5-szer volt nagyobb a valószínűsége, hogy intenzív osztályon kellett őket ápolni. A Covid-19-ben szenvedők gyakrabban szorultak hosszabb kórházi ellátásra, mint az influenzások, átlagosan három nappal töltöttek többet kórházban. A tanulmány egyik legmeglepőbb eredményeként a kutatók azt is megállapították, hogy az influenzásokhoz képest a Covid-19-ben szenvedő pácienseknél megemelkedett a kockázata a cukorbetegség kialakulásának: száz páciens esetében kilenccel több koronavírusos betegnél állapították meg a szövődményt. Az adatok elemzéséből kiderült, hogy a Covid-19-ben szenvedők közül a 75 éves és annál idősebb, krónikus vesebetegségben vagy demenciában szenvedő pácienseknél, és az orvosi értelemben elhízott, vagy cukor- vagy vesebeteg afroamerikai pácienseknél volt a legnagyobb a halálozás kockázata. A kutatók azt is megállapították, hogy az influenzával összehasonlítva a Covid-19 következtében megnövekedett az akut vesekárosodás és súlyos szeptikus sokk kialakulásának veszélye, a kórházban ápolt páciensek közül 100 betegenként átlagosan mindkét szövődmény hattal több koronavírusos betegnél jelentkezett az influenzával kezelt betegekhez képest. Az influenzával kezeltekhez képest a Covid-19-ben szenvedőknek több gyógyszert kellett kapniuk a súlyosan alacsony vérnyomásuk miatt: a tanulmány szerint 100 páciensenként 11,5-del több koronavírusos betegnek kellett több gyógyszert kapnia. "Hívhatjuk a koronavírust légúti vírusnak, de ha megnézzük a hozzá kapcsolódó klinikai következményeket, jelentős károsodást okozhat az agyban, a májban, a szívben, a vesében és a véralvadási rendszerekben. Ez egy pusztító vírus" - mondta el Ziyad Al-Aly, a Washingtoni Orvosi Egyetem adjunktusa, a tanulmány vezető szerzője. A tudós felhívta rá a figyelmet: elképzelhető, hogy a Covid-19-en átesett pácienseknél egy vagy öt év múlva olyan komplikációk is jelentkezhetnek, amelyet nem vettek figyelembe. Mint mondta, tudnak olyan páciensekről, akik a Covid-19-ből nem tudtak teljesen felépülni, továbbra is rosszullétre vagy szokatlan fáradtságra, esetleg étvágyuk megváltozására panaszkodnak. (MTI)

2020.12.17. 11:31

Több mise

Az ünnepnek számító december 25-én, január 1-jén és január 6-án paponként napi négy mise bemutatását engedélyezte az Istentiszteleti Kongregáció annak érdekében, hogy a templomokban is érvényes járványkorlátozások ellenére minél többen részt tudjanak venni a szertartásokon - közölte a Vatikán News vatikáni hírportál csütörtökön. A Robert Sarah bíboros vezette Istentiszteleti Kongregáció rendelkezése szerint minden pap napi négy misét mutathat be karácsony napján, újévkor és vízkereszt ünnepén a koronavírus-járvány okozta vészhelyzet miatt. Az egyházi szabályok szerint a papok vasárnap és ünnepnap legfeljebb három misét mutathatnak be, de a harmadikat is csak szükség esetén és püspöki engedéllyel. A jelenlegi egészségügyi vészhelyzetben azonban az illetékes vatikáni hivatal a közeledő ünnepeken lehetőséget adott az egyes papok által bemutandó misék számának további eggyel való megnövelésére, hogy a szigorú korlátozások ellenére senki ne mulasszon el részt venni kötelező misén, minden hívő bejuthasson a templomokba és részt tudjon venni az ünnepi szertartásokon. Olaszországban például az este tíz órától bevezetett kijárási tilalom miatt kevesebb esti mise lesz, ezért napközben igyekeznek több misét bemutatni, hiszen minden szertartáson a korábbinál kevesebben, csak korlátozott számban vehetnek részt a biztonsági távolság kötelező betartása miatt. Az olasz kormány még nem jelentette be a karácsonyi ünnepekre vonatkozó szigorítások végleges változatát. Sajtóértesülések szerint december 24. és január 3. között az egész országot le akarják zárni, ahogyan a tavaszi járványidőszakban történt: ez egész napos kijárási korlátozást, a közlekedés, a kereskedelem és a vendéglátás leállítását jelentheti. A templomokat nem zárják be, és misére el lehet menni a lakóhelyhez legközelebb eső templomba. (MTI)

2020.12.17. 11:26

260 milliárd forintot osztott ki a kormány

Jelentős összeget költött el a kabinet az idei költségvetés terhére.

2020.12.17. 11:16

Emmanuel Macron koronavírusos

Tüneteket mutatott, ezért tesztelték.

2020.12.17. 11:00

Akárhogyan azért nem szabad "házhoz szállítgatni"

A Nébih lecsapott egy létesítményre, ahol 25 kiló nyomon követhetetlen, lejárt alapanyagot találtak. És ez még nem minden.

2020.12.17. 10:40

Bezárt Németország

December 16-tól legalább január 10-ig csak a mindennapi élethez elengedhetetlen cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, ugyancsak a létfenntartáshoz szükséges minimumra korlátozták a szolgáltatásokat, az iskolákban, óvodákban ügyeleti rendszert vezettek be, és felkérték a munkaadókat, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Berlin, 2020. december 16.
Kivilágított hóember a Mall of Berlin bevásárlóközpont bejáratánál 2020. december 16-án. Németországban ismét rekordot döntött és megközelítette az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma. December 16-tól legalább január 10-ig csak a mindennapi élethez elengedhetetlen cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, ugyancsak a létfenntartáshoz szükséges minimumra korlátozták a szolgáltatásokat, az iskolákban, óvodákban ügyeleti rendszert vezettek be, és felkérték a munkaadókat, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.
MTI/AP/Markus Schreiber
Kivilágított hóember a Mall of Berlin bevásárlóközpont bejáratánál 2020. december 16-án este. MTI/AP/Markus Schreiber
Frankfurt, 2020. december 16.
Kombókép a gyalogosokról a frankfurti Zeil bevásárlóutcában 2020. december 15-én (felül) és ugyanarról a helyszínről december 16-án. Németországban ismét rekordot döntött és megközelítette az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma.December 16-tól legalább január 10-ig csak a mindennapi élethez elengedhetetlen cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, ugyancsak a létfenntartáshoz szükséges minimumra korlátozták a szolgáltatásokat, az iskolákban, óvodákban ügyeleti rendszert vezettek be, és felkérték a munkaadókat, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.
MTI/EPA/Ronald Wittek
Kombókép a gyalogosokról a frankfurti Zeil bevásárlóutcában 2020. december 15-én (felül) és ugyanarról a helyszínről december 16-án. MTI/EPA/Ronald Wittek
2020.12.17. 10:31

Csütörtöktől folyósítják a decemberi családtámogatásokat

Ma kezdődik az előre hozott családtámogatási ellátások postai kifizetése, a bankszámlára történő utalás hétfőn indul.

2020.12.17. 10:11

Magyar adatok: közel háromezer koronavírus-fertőzött, 157 elhunyt

Kicsivel csökkent az aktív fertőzöttek száma, de közel kétszázezren vannak.

2020.12.17. 10:10

Így tervezik az országok immunizálni lakosaikat

Európában jelenleg még csak Nagy-Britannia és Oroszország lakosait oltják koronavírus ellen, de világszerte készülnek már a stratégiák arra nézve, hogy kik kapjanak az elsők között vakcinát. Az európai engedélyezés sem várathat sokat magára, így egyre kiforrottabbak a tervek az oltási rendeket illetően.

2020.12.17. 10:01

Beszámol az operatív törzs a friss tudnivalókról - élőben az InfoRádióban és az Infostarton

A tervek szerint negyed tizenkettőtől jelentkeznek a szakemberek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos újabb információkkal.

2020.12.17. 10:00

Nem maradt hatástalan az idősidősáv felfüggesztése

Az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv szombati felfüggesztése óta egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben - írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.

2020.12.17. 09:10

Egy délután alatt beteltek a helyek a főváros ingyenes lakossági koronavírus-szűrésére

December 19-23 között négy helyszínen teszteli a Főváros az önkéntesen jelentkező budapesti polgárokat 5000 db antigén gyorsteszttel, amire a jelentkezés szerdán kora délután nyílt meg.

2020.12.17. 09:09

Alaposan lábjegyzetelt posztban kérleli a magyar nyilvánosságot karácsonyügyben a pécsi virológus

Kemenesi Gábor sajnálja, hogy olyan hírek terjedhetnek, hogy aki már átesett a koronavíruson, az szabadon mehet mindenfelé.

2020.12.17. 09:00

Buliztak, hogy kiderüljön, fertőznek-e

Barcelonában antigén alapú tesztet végeztek egy koncerten részt vevő 500 önkéntesen, hogy kiderüljön, működhet-e a módszer a bulik újraindítására.

2020.12.17. 08:09

Egy antivirális szer mintha azonnal megállítaná a fertőzés továbbadását

A korábban más vírusfertőzések kezelésére kifejlesztett készítmények sorát használhatjuk a jövőben a koronavírus gyógyítására: a remdesivir és a favipiravir után most a molnupiravir is klinikai kísérletek alanya, hogy kiderüljön: valóban olyan hatékony-e a covid-19 ellen.

2020.12.17. 08:00

Sokakat felháborító dolgot állít minden idők legeredményesebb olimpikonja

Nem hinné, hogy doppingügyben valaha is versenyzett tiszta riválisokkal.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×