eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Emmanuel Macron francia elnök az Európai Unió kétnapos brüszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. július 17-én. A tagállamok vezetői a koronavírus-járvány miatt utoljára februárban találkoztak személyesen.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Emmanuel Macron koronavírusos, a portugál kormányfő is követheti őt

Tüneteket mutatott, ezért tesztelték - közölte az elnök hivatala.

Pozitív lett Emmanuel Macron francia elnök koronavírus-tesztje - közölte sajtóértesülések szerint az Elysée Palota. Hét napra karanténba vonul, onnan dolgozik tovább.

A tájékoztatás szerint az elnöknek "korai tünetei" voltak, ezek miatt tesztelték. Az állapotáról nem adtak tájékoztatást.

A francia elnök tegnap este Párizsban munkaebéden látta vendégül Antonio Costa portugál miniszterelnököt, akinek országa január elsejétől veszi át az EU féléves soros elnökségét. Valószínűsíthető, hogy a történet után legalább egy hétre Costa is karanténra kényszerül majd.

(Skynews, BBC)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×