eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A digitális oktatás keretében kapott házifeladatát készíti otthonában egy általános iskolás lány Gdanskban 2020. március 17-én. Lengyelországban a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és megkezdődött a digitális tanrendre való átállás.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Jelenleg 10-20 iskolában van "koronavírus-osztály"

Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt - mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter arról beszélt, hogy mindent összevetve hatékonyabb úgy az oktatás, hogy csak abban az esetben állnak át digitális oktatásra, ha felüti a fejét a járvány az adott iskolában.

A mostani helyzet mindenkitől nagyobb fegyelmet kíván - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy sem a gyerekeknek, sem a tanároknak nem könnyű most.

A kormányzati ajánlásokat, amelyek például arra vonatkoznak, hogy az iskolák halasszák el ünnepségeiket, minden intézménynek saját magára kell "értelmeznie", a szalagavató elhalasztásával kapcsolatban ugyanakkor nagy egyetértés látszik - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×