eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Benedek Tibor szövetségi kapitány a férfi vízilabda világliga A csoportjában, az 5. fordulóban játszott Románia - Magyarország mérkőzésen a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2016. április 26-án. A magyar válogatott 15-7-re győzött, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Méltó rá” – komoly lökést kapott, hogy Benedek Tibor nevét viselje a Duna Aréna

Villáminterjút adott a "lex Benedek" törvényjavaslat egyik kormánypárti politikusa, Kocsis Máté, aki támogatandónak nevezete a névváltoztatási törekvést.

Kocsis Máté két képviselőtársával – Bánki Erikkel és Szabó Tündével – közösen vasárnap nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely kibővítené az olimpiai járadékra jogosultak körét. A módosításnak köszönhetően Benedek Tibor özvegye is jogosult lenne a járadékra.

„A fiatalon elhunyt Benedek Tibor halála pótolhatatlan veszteség a sportvilágnak és az egész országnak. Ezért szeretnénk minden lehetséges támogatást megadni a családjának ebben a nehéz helyzetben, mert az olimpiai járadék ügyében méltánytalan helyzetbe kerültek” – fogalmazott a kormánypárti politikus a Blikknek.

Kocsis Máté a segítséget illetően kifejtette, a módosítás mértéke lehetővé tenné, hogy az elhunyt Benedek Tibor kiskorú gyermekei nagykorúvá válásukig az olimpiai járadék teljes összegét megkaphassák. A politikus azt is megjegyezte, szerint a Magyarországnak hírnevet, büszkeséget szerző sportolók megbecsülése vitán felül álló nemzeti ügynek kell hogy legyen, így bízik benne, hogy valamennyi képviselőtársa támogatja majd a javaslatot.

Végezetül pedig egyértelmű támogatását nyilvánította ki a bulvárlapnak arra vonatkozólag, hogy a Duna Aréna új neve Benedek Tibor Aréna legyen. Mint fogalmazott, ezért mindent meg kell tenni, hiszen „Benedek Tibor méltó rá”.

A sportlegenda haláláról, a barátok, sporttársak, tisztelők visszaemlékezéseiről minden cikkünk megtalálható itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×