eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pexels.com

Ismertette céljait a Gyermekorvosok Társasága új elnöke

Éves nagyrendezvényének közgyűlésén megválasztotta új elnökét és főtitkárát a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT).

A küldöttek szavazata alapján Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője lett a szervezet következő vezetője, főtitkára pedig Mogyorósy Gábor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermekgyógyász-gyermekkardiológusa. Mandátumuk négy évre szól.

„Szeretnénk, ha a magyar gyermekegészségügy egészének valóban fóruma lehetne a Magyar Gyermekorvosok Társasága – beleértve a magyarországi és határon túli, alapellátásban, kórházakban és klinikákon dolgozó szakembereket is. Elődeim olyan közösséget formáltak, amely ezt az egységet megalapozza; mi a tovább erősítésén dolgozunk majd” – hangsúlyozta Gárdos László frissen megválasztott elnök, akinek további célja a hivatásukban elkötelezett kollégák támogatása, érdekeik képviselete, számukra szakmai ajánlások megfogalmazása, a rezidensképzés és a szakképzési rendszer megújítása, emellett újabb konferenciák szervezése, amelyek még szélesebb tudományos palettán számos gyakorlatias előadással, továbbképzéssel foghatnák össze az egyes speciális, már önálló szervezettel is rendelkező gyermekgyógyászati területeket.

„Törekszünk a kommunikáció javítására a beteg gyermekekkel, szüleikkel, nagyszüleikkel, tanárokkal, a gondozásban részt vevő valamennyi érintettel.

„Ennek érdekében folytatjuk az aktivitást – kilépve elefántcsonttornyainkból –, amely a közösségi médiában való jelenléttel lehet ma a leginkább eredményes” – tette hozzá.

A Batthyány-Strattmann László-díjas osztályvezető-főorvos elmondta: a Társaság továbbra is kiáll a családbarát szemlélet megismertetése, elterjesztése mellett, miközben az anyatejes táplálás társadalmi népszerűsítését is folytatja: „mindent megteszünk azért, hogy Magyarország továbbra is az élen legyen Európában a szoptatott újszülöttek arányát tekintve”.

„Egy közösséget az minősít, hogy miképpen emeli fel a fiatalokat és mennyire támaszkodik a nagy gyakorlattal rendelkező idős kollégákra. Szeretném, ha az ifjú generáció ’forradalmi hevülete’ katalizálná, a már ’bölcs korban’ levők higgadt tapasztalata pedig korrigálná, stabilizálná a Társaság Elnökségének döntéseit, cselekedeteit – hívta fel a figyelmet Gárdos László, hozzáfűzve: „az MGYT sikeres tevékenységéhez sok aktív munkatársra van szükség, ezért igyekszünk az alulról építkező, nyitott és demokratikus szervezet fenntartására a tagok és különösen a vezetőség folyamatos együttműködésével”.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×