Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa szerint fejleszteni kell a diétás étkezést az iskolákban, és noha javult a helyzet, még még mindig túl gyakran szerepelnek a menzai étlapon lekváros, krémes ételek, sok édességet, mogyorófélét és finompékárut esznek a gyerekek.
Varga Anita hozzátette,
szeretnék elérni, hogy javuljon a kommunikáció a gyerekek, a szülők és az iskola egészségügyi szolgálata között.
Erre azért van szükség, hogy a gyerekek visszajelzései eljussanak az érintettekhez, és ne az legyen az első lépés, hogy a szülő lemondja a menzai étkezést - mondta a szakember az M1 reggeli műsorában.
Kitért arra is, hogy a menzákon olyan új ételek, köretek jelentek meg, mint a rizottó, a bulgur, a kuszkusz, a hajdina, az árpa, és újfajta saláták is elérhetők.