eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Büntetések jöhetnek az MSZP-ben - lapszemle

Tóth Bertalan MSZP-elnök megbüntetné az engedetlen képviselőket - írja a Magyar Idők. A Népszava szerint furcsa helyzet alakul ki a vérnyomáscsökkentők körül.

A Magyar Idők arról ír, hogy elnökségi ülésen veszi napirendre az MSZP azon képviselői ügyét, akik a frakciófegyelmet felrúgva nemmel szavaztak a képviselői fizetésemelést biztosító javaslatra – legalábbis ez derül ki az MSZP elnökének a laphoz eljutott leveléből. Tóth Bertalan a cikk szerint úgy fogalmazott: olyan nem lehet, hogy valamivel egy képviselő nem ért egyet, de a fizetésemelést muszáj hazavinnie.

A Népszava összeállításából kiderül: különös helyzetet teremtett, hogy a hatóságok meghirdették: visszaválthatók a valsartantartalmú vérnyomás-csökkentő gyógyszerek, a patikák pedig nyugta, bizonylat nélkül is kifizetik a térítési díjat. Ezzel ugyanis olyanoknak is fizetnek a szennyezett gyógyszerért, akik a közgyógyellátásban ingyen jutottak a készítményhez. A gyógyszereket eközben vizsgálják, várhatóan szeptemberre derül ki, milyen egészségkockázatoknak voltak kitéve a betegek.

A Portfolio az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló jelentésére hivatkozva azt írja: a gazdaság dinamikus bővülése után megindult a foglalkoztatás növelése az unióban. Az egyre feszesebbé váló munkaerőpiac nyertesei a kelet-közép-európai dolgozók, a régióban ugyanis érdemben növekedtek a keresetek, és a munkaerőhiány miatt tovább növekedhetnek. Az uniós munkaerőpiacon az iparban, az építőiparban és a mezőgazdaságban csökken a foglalkoztatás, miközben a szolgáltató szektorban dinamikusan nő.

A Világgazdaság arról ír, hogy miközben 2018 első négy hónapjában 7 százalékkal 7,9 ezer tonnára csökkent a tojás importja a tavaly január-áprilisi időszakhoz képest Magyarországon, a kivitel csaknem 8 százalékkal 3,5 ezer tonnára emelkedett. A tojásexportőrök számára jó pozíciókat biztosít, hogy míg Magyarországon június elején 2026 forint volt 100 darab étkezési tojás csomagolóhelyi ára, addig Lengyelországban 3031, Ausztriában pedig 4190 forint.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint egyre komolyabb problémát okoz a zöldség-gyümölcs ágazatban a munkaerőhiány. A napszámosok az online gazdasági portál szerint ugyanakkor egészen elképesztő összegeket kérnek, van olyan termelő, aki azt mondta, lassan leszámol a gyümölcstermesztéssel, mert annyira nem éri meg: örülni, ha idén nullára jön ki a szezon végén és nem fizet rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×