eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Maffiakormányzás, elgurult gyógyszer - nem kímélte az ellenzék Orbánt

"Maffiakormányzás, elgurult gyógyszer" - nem kímélte az ellenzék Orbánt

A kormányzati korrupció, valamint az oktatás és az egészségügy helyzete miatt támadták leginkább a miniszterelnököt felszólalása után az ellenzéki frakcióvezetők.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője úgy látta, hogy a nemzeti konzultáció inkább a kormány politikája melletti kiállás, mint valós nemzeti konzultáció lett volna. Megkérdőjelezte, hogy a lakosság valóban ezen kérdéseket tartaná legfontosabbnak, majd arra volt kíváncsi, hogy miért nem szólt a konzultáció az egészségügyről, az oktatásról, az elvándorolt fiatalok hazahívásáról, illetve a sportpolitika kudarcáról.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pártja saját nemzeti konzultációját ajánlotta a kormányfő figyelmébe, amelyben a válaszadók úgy látták, hogy az egészségügyet és az oktatást a kormány magára hagyta, a korrupció szempontjából pedig európai éllovast csinált Magyarországból. Mint mondta: Magyarországon maffiakormányzás zajlik, amelynek feje személyesen a miniszterelnök. A politikus szerint az országot a migránsok mellett Orbán Viktor rögeszméitől is meg kell védeni, aki

mindenhol Soros Györgyöt és Simicska Lajost látja,

majd visszautasította, hogy a Jobbikot az említett üzletemberek bármelyike irányítaná.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője azt mondta: az, hogy Orbán Viktor szerint Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára állt, azt mutatja, hogy a miniszterelnöknél végleg elgurult a gyógyszer. Úgy vélte, hogy ha valóban bátor lenne a kormányfő, akkor nem ilyen konzultációkat tartana,

hanem kiírná a népszavazást a paksi beruházásról.

A kormány ugyanis az uniós források kimerülése után az orosz hitelből próbál külső forrást bevonni az ország finanszírozásához. Eztán a politikus a kormány egészségügyi és oktatási politikáját kritizálta.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenzéki frakciók hatalomvágytól tűzdelt, csúsztatásokkal teli felszólalásokkal reagáltak, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pedig szintén úgy látta, hogy elképesztő ellentmondások feszítették az ellenzéki felszólalásokat, majd a szocialisták és a jobbikosok politikáját támadta. A konzultáció a politikus szerint napnál világosabbá tette, hogy meg kell védeni Magyarországot.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy látta, hogy az ellenzéki frakciók abbeli versenyükben, hogy melyikük válhat a legerősebb ellenzéki erővé, egyre alpáribb színvonalra süllyesztik az Országgyűlés hangnemét.

A korrupció ügyében azt javasolta, hogy

a törvényeket mindenki tartsa be, és akkor “nem lesz baj”.

Az MSZP-re külön kitérve rámutatott, hogy az a párt, amely Sukoró ügyét a sajátjának érezheti, mutathatna több szerénységet e témában. Hozzátette: az MSZP nyolc év alatt egyszer sem kérdezte meg az embereket, most meg tanácsot adnak, hogy miről kellene kérdezni. A jobbikos béruniós kezdeményezésre kiemelte, hogy a kormány nem kezdeményezett, hanem emelte a béreket, az LMP frakcióvezetőjének felvetésére pedig aláhúzta, hogy Magyarország egyetlen fillért sem kapott ajándékba az Európai Uniótól.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×