eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Mire költünk el havi 77 ezer forintot? - Lapszemle

A Magyar Idők úgy tudja, hogy négy év alatt a tizedére esett vissza Magyarországon az uzsorázás miatt indult rendőrségi nyomozások száma. A Portfolio azt írja, hogy az európai projektnek soha nem volt még akkora szüksége egy francia-német kooperációra, mint most.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy négy év alatt a tizedére esett vissza Magyarországon az uzsorázás miatt indult rendőrségi nyomozások száma, egyes megyékben teljesen eltűntek az ilyen ügyek. A humán tárca államtitkára a fő okok között a büntetőrendelkezések módosítását, a rendőrség megerősítését és azt nevezte, hogy ma már szinte mindenki találhat magának legális munkát - írja a lap.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy hiába emelte idén a duplájára a tartósan betöltetlen körzetet vállaló háziorvosoknak és fogorvosoknak nyújtott letelepedési támogatás összegét a kormány, eddig elenyésző a nyertes pályázatok száma, miközben hónapról hónapra több az üres praxis.

A Világgazdaság a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legfrissebb adatait összegzi, amelyek szerint februárban országosan 41 663 fekvőbeteg-ellátásra alkalmas betegágy volt Magyarországon. A tényleges ágykihasználás messze nem érte el a száz százalékot: az országos átlag 76 százalék volt.

A Portfolio azt írja, hogy az európai projektnek soha nem volt még akkor szüksége egy francia-német kooperációra, mint most, és bár sokan már látni vélik maguk előtt az Európát felemelő Macron-Merkel tengelyt, nem szabad elfelejteni, hogy több ponton éles ellentét feszül a két vezető között.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a vendéglátás áfájának mérséklése mellett a szállodaiparban is elengedhetetlen az áfacsökkentés, sőt a dolgozók megtartáshoz a kötelező 8-15 százalékos szervizdíj bevezetése is nagyban hozzájárulna.

A Pénzcentrum szerint tavaly átlagosan 77 ezer forintot költöttünk egy hónapban. De vajon mire megy el ez a pénz? A portál megmutatja a számokat, amelyekből kiderül, hogyan élt az átlag magyar 2016-ban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×