eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Lessék a postást a leendő nyugdíjasok!

Érdemes odafigyelni a nyugdíjra készülőknek, hogy milyen levelet hoz nekik a postás, mert január elsejétől a kormányhivatalok megkezdték az 1960 és 1964 között születettek nyugdíjegyeztetését hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az adategyeztetés célja, hogy szinkronba kerüljön a központi nyilvántartás szerinti és a munkavállalók által ténylegesen munkában töltött évek száma - ismertette az eljárást a lap.. A tavalyi év végéig tartott előző körben, amikor az 1955 és 1959 között születettek adatait egyeztették, előfordult, hogy több évvel kevesebb szerepelt a társadalombiztosítás központi nyilvántartásában, mint ahány évet ténylegesen munkában töltött az illető.

Az adategyeztető levélben részletesen szerepel, hogy mely munkáltatóknál hány munkaévet ismer el a központi rendszer, illetve hogy 1988. január elsejétől mennyi nyugdíjjárulék-köteles jövedelmet fi zettek ki neki, valamint hogy mekkora összeget vontak le béréből járulék címén.

Amennyiben a nyugdíjra készülő eltérést talál, úgy hatvan napja van, hogy a válasznyomtatványban pontosan közölje, mely munkáltatónál és melyik időszak nem szerepel a nyugdíjbiztosító nyilvántartásában. A hiányzó munkaviszonyt igazoló munkakönyvi bejegyzést, esetleges közszolgálati igazolást, a munkaviszony létesítéséről, illetve megszűnéséről szóló igazolást, munkaszerződést, vagy bármilyen más, a munkaviszonyt igazoló dokumentumot mellékelni kell a válaszlevélhez, mert azok megléte, illetve ismerete meg gyorsítja, könnyebbé teszi a tényleges és nyilvántartott munkavégzés összhangba hozását.

Arra is lehetőség nyílik, hogy számítógép elől intézze az egész egyeztetést az ember.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×