eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Jelmezbe öltözött pantomimesek és színészek több állami támogatást követelnek a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségeik ellensúlyozására egy londoni tüntetésen 2020. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Angliában áll az élet, nem lassul a járvány, de a légitársaságok és a galériák felpörögtek

A koronavírus-járvány Angliában sem szorul vissza gyorsan, itt még naponta tízezer fölött jár a megbetegedések száma, de a szakértők bizakodnak. Azt állítják, hogy húsvétra minden visszazökken a régi kerékvágásba. A légitársaságok már most külföldi túrákat hirdetnek, a jelenleg zárlat alatt álló kiállítótermek pedig nagyszabású tárlatokat.

Karácsonyra öt napig tartó könnyítéseket hirdetett a brit kormány, hogy a rokonok látogathassák egymást, de az ünnepek után újból zárlattal küzd majd az ország a járvány ellen. Persze valószínű, hogy hamarosan használati engedélyt kapnak a koronavírus elleni szérumok, például az oxfordi vakcina, amihez nagy reményeket fűznek, az egészségügy milliós adagokban vásárol belőle, merthogy bebizonyosodni látszik, hogy 90 százalékban hatékony és előnye, hogy dózisonként csak 1500 forintnak megfelelő összegbe kerül.

Az angolok derűlátók. Hiszik, hogy húsvétra minden rendben lesz. A légitársaságok vezetéses túrákat hirdetnek március végétől, több olyan egyhetes kirándulást is, ami Bécsben indul és Magyarországon végződik.

A bizakodás jele, hogy a brit Királyi Művészeti Akadémia és a Tate Galéria, amelyek jelenleg nem látogathatók és csak interneten kínálnak látnivalókat, a március–augusztus közötti időszakra már nagyszabású érdekes kiállításokat hirdettek meg.

A Royal Academy a legnagyobb élő angol festő, a veterán David Hockney tárlatával csábít.

Hockney Normandiába költözött és 116 képen fogja bemutatni, milyen a normandiai tavasz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×