eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 23: Raphinha of FC Barcelona celebrates scoring his teams fourth goal and his hat-trick goal during the UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD3 match between FC Barcelona and FC Bayern Munchen at Estadi Olimpic Lluis Companys on October 23, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Pedro Salado/Getty Images)
Nyitókép: Pedro Salado/Getty Images

Jobbkor nem is jöhetett volna a Bayern legyőzése a Barcának

Az FC Barcelona labdarúgócsapatának erőt ad a Bayern München elleni magabiztos, 4–1-es Bajnokok Ligája-siker az ősi rivális Real Madriddal szembeni szombati El Clásico előtt.

A katalánok vezetőedzője, Hansi Flick – aki korábban dolgozott a bajoroknál is – hihetetlennek tartja a szerda esti győzelmet.

„A Bayern csodálatos csapat, fantasztikus játékosokkal, akik nagyon jól tudnak játszani. És persze, ha nyersz egy ilyen meccset, azt megünnepled. Ez a győzelem önbizalmat ad nekünk szombatra. Azzal a nívóval, amit most mutattunk, nagyszerű dolgokat érhetünk el. Nagyon bátran játszottunk és ezért vagyok boldog. Ugyan egy nappal kevesebb áll a rendelkezésünkre, mint a Real Madridnak, hogy felkészüljünk az El Clasicóra, de mindenki szeretne játszani ezen a meccsen” – mondta Flick.

A meccs főhőse a mesterhármast szerző Raphinha volt, aki szerint ez a párosítás akár a BL-döntő is lehetett volna.

„Ez a legjobb érzés, hogy saját szurkolóid előtt így nyersz, ahogy mi tettük. Amit a pályán csináltunk, az válasz arra, mire képes a BL-ben a Barca” – jegyezte meg a brazil csatár, aki már a második percben szerzett góljával megadta az alaphangot.

Ezzel megszakadt a bajorok katalánok elleni 2015. május 12. óta tartó, hat győzelemből álló, 22–4-es gólkülönbségű sorozata.

Az átalakított BL-sorozatot vereséggel nyitó Barcelona a legutóbbi két összecsapását megnyerte, míg a Bayern éppen fordítva teljesít: a sikeres, 9–2-es rajt után egymást követő két fellépését bukta el.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 22:07
×
×
×
×