eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Darwin Núùez of Liverpool celebrates the teams first goal during the Champions League Round 2 match between RB Leipzig v  Liverpool, Red Bull Arena on October 23, 2024. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: NurPhoto

Gulácsi bravúrjai ellenére is nyert a Liverpool Lipcsében

A Liverpool 1-0-ra nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az RB Leipzig otthonában. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is végigjátszotta a mérkőzést. A Barcelona 4-1-re kiütötte a Bayern Münchent. Újabb fölényes győzelmet aratott a Manchester City.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 1-0-ra győzött a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában, míg a nap rangadóján a Barcelona Raphina mesterhármasának is köszönhetően 4-1-re verte a vendég Bayern Münchent.

Mindhárom magyar végig a pályán volt Lipcsében, és a Premier League-ben listavezető Vörösök kezdtek jobban, Nunez a 27. percben vette be közelről az amúgy remekül védő Gulácsi kapuját. A vendégek nagyrészt mezőnyfölényben voltak, ugyanakkor több érvényes gól már nem esett, mert a hazaiak csak lesről tudtak betalálni. Sikerével a Liverpool továbbra is százszázalékos, míg a Leipzig nulla pontos.

Szoboszlai - aki pénteken lesz 24 éves - számára különleges volt a találkozó, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya 2021 és 2023 között két és fél évig volt a lipcsei klub futballistája, és a német együttesben nyújtott teljesítménye keltette fel a Liverpool figyelmét.

A szerdai rangadón a spanyol bajnokságban listavezető FC Barcelona már a 2. percben vezetést szerzett a Bundesligában éllovas Bayern Münchennel szemben, és a 33-szoros német bajnok kis vártatva egyenlített volna, de les miatt nem adták meg Kane találatát. Az angol csatár azonban nyolc percre rá már szabályos körülmények között 1-1-re módosította az állást. Ettől kezdve viszont még nagyobb nyomás nehezedett a vendégek kapujára, és előbb az ex-müncheni sztár, a lengyel Lewandowski, majd közvetlenül a szünet előtt Raphinha ismét betalált. A brazil csatár az 56. percben már mesterhármasnál járt, és ez elegendő volt a magabiztos diadalhoz.

Ezzel megszakadt a bajorok katalánok elleni 2015. május 12. óta tartó remek, hat győzelemből álló, 22-4-es gólkülönbségű sorozata.

Az átalakított BL-sorozatot vereséggel nyitó Barcelona a legutóbbi két összecsapását megnyerte, míg a Bayern éppen fordítva teljesít: a sikeres, 9-2-es rajt után egymást követő két fellépését bukta el.

A Manchester City esélyeshez méltón verte 5-0-ra a cseh Sparta Prahát és továbbra is veretlen.

A mérkőzés élő tudósítása

ATALANTA–CELTIC FC 0-0: Az olasz csapat még nem kapott gólt a mostani főtáblán, az Arsenal elleni hazai 0-0 után Gelsenkirchenben 3-0-ra megverte a Sahtart. A Celtic mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna az első és a második fordulóban! A Slovan elleni hazai 5-1-et a Dortmund elleni, idegenbeli 1-7 követte.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 0-0: A franciák kiválóan rajtoltak, de most találkoznak először olyan csapattal, amelyiknek reális esélye van a továbbjutásra. Két osztrák gárdát vertek meg eddig, előbb a Sturm Grazot otthon 2-1-re, majd, s ez volt a nagyobb bravúr, a Salzburgot idegenben 4-0-ra. A Leverkusen éppen úgy hatpontos, mint a Brest, ráadásul még gólt sem kapott, a Feyenoord elleni, rotterdami 4-0 után otthon legyűrte (1-0) a Milant is.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 0-0: Eddig a német csapat játszik fölényben, sőt, egy alkalommal okkal reklamáltak csatárai, hogy az ellenfél kapusa megfogott kézzel egy hazaadást. Az volt eddig a legizgalmasabb jelenet.

ATALANTA–CELTIC FC 0-0: Nem estek egymásnak a csapatok, a skót Johnston sárga lapja jelentette az eseményt.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 0-1: Egy bal oldali akció során Florian Wirtz jó labdát kapott középen, kihasználta, hogy üresen áll, s elég bátor volt ahhoz, hogy 17 méterről elrúgja a labdát. Laposan belőtte a kapuba.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 0-1: A német bajnok továbbra is fölényben játszik.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 1-1: Kiegyenlített a hazai csapat, Lees-Melou furán eltalált, de nagyon pontosnak bizonyuló labdát küldött a jobb alsó sarokba.

ATALANTA–CELTIC FC 0-0: Nem született gól az első félidőben.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 1-1: Döntetlennel mennek pihenőre.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 1-1: Büntetőt reklamáltak a németek egy bevetődő védő lehetséges kezezése miatt, nézte a VAR, de vétlennek minősítette.

ATALANTA–CELTIC FC 0-0: Végeredmény.

BREST–BAYER LEVERKUSEN 1-1: Végeredmény.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 1-0: Egy perc alatt vezetéshez jutott a Barcelona, a túlságosan kinyíló védők mögé belőtt labdát Raphinha elvitte, s a kapust is kicselezve a hálóba lőt. Ez a 100. mérkőzése a katalánoknál, a legutóbbi 13 mérkőzésén 15 gólt vagy gólpasszt jegyzett.

MANCHESTER CITY–SPARTA 1-0: Három percig sem tartott a csehek reménye, hogy ki tudják bekkelni a mérkőzést az Etihadban. Akanji labdájából Foden gólt szerzett.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 1-0: Harry Kane a kapuba fejelte a labdát, de nagyon szerényen ünnepelt, a VAR elvette a gólt. A felvételek szerint három-négy centin múlt.

BENFICA–FEYENOORD 0-1: A japán Ueda előnyhöz juttatta a holland csapatot.

ATLÉTICO MADRID–LILLE OSC 1-0: Julian Álvarez a gólszerző.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 1-1: Harry Kane újra a kapuba talál, ez már évoényes. Serge Gnabry balról küldött labdáját tett akrobatikus mozdulattal a hálóba.

RB LEIPZIG–LIVERPOOL 0-1: A balról ívelt labdát Mohamed Szalah kapura fejelte, Gulácsi Péter visszafelé mozogva nem érhette el, az érkező Darwin Núnez ellenben a kapuba talpalta.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 2-1: Lewandowski góljával vezet újra a Barcelona, a fő érdem Fermín Torresé, aki éppen annyira lökte meg Kim Min Dzsaét az akció során, hogy még ne fújja le a bíró.

BENFICA–FEYENOORD 0-2: Ueda egy újabb gólját még elvette a VAR, Milambóé már szabályos.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 3-1: Raphinha az első félidő hőse, az utolsó percben a bal oldalon átvette a labdát, befelé húzott, majd Upamecano lába között nagyon pontos lövést küldött a bal sarokba, Neuer hiába repült.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 0-1: Talán már nem is nagy meglepetés az osztrák csapat vergődése. Kulenovic gólkjával előnyben a horvátok.

BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 4-1: Lamine Yamal labdáját briliáns mozdulattal átvéve, újabb gyönyörű gólt lőtt Raphinha.

MANCHESTER CITY–SPARTA 2-0: Haaland góljával magabiztos előnyben a City.

MANCHESTER CITY–SPARTA 4-0: Jones Stones és Erling Haaland három perc alatt szerzett még két gólt, újabb fölényes győzelmet arat a City.

ATLÉTICO MADRID–LILLE OSC 1-1: Kiegyenlített a francia csapat.

BENFICA–FEYENOORD 1-2: Éledeznek a portugálok, Aktürkoglu szépített.

RB LEIPZIG–LIVERPOOL 0-1: Továbbra is egy góllal vezet a Liverpool Lipcsében, Gulácsi Péter már a harmadik bravúrnál tart.

ATLÉTICO MADRID–LILLE OSC 1-2: A kanadai David büntetőből rúgott góljával fordított a francia csapat.

MANCHESTER CITY–SPARTA 5-0: Nunes megkapta a lehetőséget a társaktól, hogy ő végezze el a tizenegyest, be is rúgta.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 0-2: A közben emberelőnybe került Dinamo Bruno Petkovic góljával alighanem eldöntötte a mérkőzést.

YOUNG BOYS–FC INTERNAZIONALE 0-1: Az első félidő hajrájában tizenegyest hibázó Inter mégis begyötört egy gólt, Marcus Thuram a 93. percben szerzett vezetést.

ATLÉTICO MADRID–LILLE OSC 1-3: Tart a Lille csodája, David az újabb góljával bebiztosította a győzelmet.

  • SALZBURG–DINAMO ZAGREB 0-2: Végeredmény.
  • MANCHESTER CITY–SPARTA 5-0: Végeredmény.
  • RB LEIPZIG–LIVERPOOL 0-1: Végeredmény
  • YOUNG BOYS–FC INTERNAZIONALE 0-1: Végeredmény
  • BENFICA–FEYENOORD 1-3: Végeredmény.
  • BARCELONA–BAYERN MÜNCHEN 4-1: Végeredmény.
  • ATLÉTICO MADRID–LILLE OSC 1-3: Végeredmény.
Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 22:07
×
×
×
×