eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kocogók a párizsi Szajna-parton a koronavírus-járvány idején, 2020. április 4-én. A járvány miatt a francia kormány meghosszabbította a március 17-én életbe léptetett kijárási korlátozásokat az országban.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Június végén napokon át úszásra alkalmas volt a Szajna vize

Párizs főpolgármestere személyesen fogja teszteni a vízminőséget a megnyitó előtt.

Június végén több napon át úszásra alkalmas minőségű volt a Szajna vize, amelyben a párizsi olimpián a nyíltvízi úszók és a triatlonosok versenyeinek úszó részét rendezik.

A fővárosi hatóságok az utóbbi időben rendszeresen közzéteszik heti jelentésüket a folyó bakterológiai vizsgálatáról és a csütörtöki az első, amely kedvező eredményt mutat. A jelentés kiemeli, hogy mindez a korábbinál naposabb időjárásnak köszönhető, és annak ellenére lettek kedvezőek az eredmények, hogy a Szajna vízhozama még mindig négyszerese-hatszorosa volt az ilyenkor szokásosnak.

Párizs térségében eddig 1,4 milliárd eurót fordítottak arra a szervezők, hogy tisztító- és vízelvezető rendszereket telepítsenek a Szajnára azért, hogy a nyílt vízi úszóversenyeket a folyóban, a metropolisz nevezetességei mentén rendezhessék meg.

A francia főváros főpolgármestere két hete bejelentette, hogy a július 15-ével kezdődő héten, bő egy héttel az olimpia előtt megfürdik a Szajnában.

Anne Hidalgo az akcióval azokat a hangokat akarja elhallgattatni, amelyek szerint szennyezettsége miatt a folyó vizében nem lehet megrendezni olimpiai eseményeket, így a 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenyeknek és a triatlonosok úszóviadalainak is más helyszínt kell keresni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×