eur:
390.94
usd:
357.53
bux:
72539.74
2024. július 17. szerda Elek, Endre
PARIS, FRANCE - JULY 17: Mayor of Paris Anne Hidalgo is seen swimming in the river Seine on July 17, 2024 in Paris, France. The citys mayor took a dip in the Seine amid concerns over water cleanliness ahead of the Olympic Games, in which the river will host triathlon and marathon swimming events. (Photo by Pierre Suu/Getty Images)
Nyitókép: Pierre Suu/Getty Images

Állta a szavát Párizs főpolgármestere, és a folyóba ugrott

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere szerdán úszott a Szajnában, amelyben a megnyitóval jövő pénteken rajtoló olimpián a nyíltvízi úszók és a triatlonosok is versenyeznek majd.

A politikus a Városháza mellett ugrott bele a folyóba, amelynek tisztaságával kapcsolatban az elmúlt hónapokban komoly aggályok merültek fel. Hidalgo éppen ezért június 20-án bejelentette: a mostani héten úszni fog a Szajnában, bizonyítva, hogy az már nem szennyezett.

„A víz tökéletes, csak kicsit hideg” – mondta a folyóban mintegy 100 métert tempózó Hidalgo, akihez a helyi sportszervezetek úszói mellett Tony Estanguet, az olimpia szervezőbizottságának elnöke, illetve Marc Guillaume, a párizsi régió első embere is csatlakozott.

A főváros térségében 2015 óta 1,5 milliárd eurót fordítottak tisztító- és vízelvezető rendszerek telepítésére azért, hogy a nyíltvízi úszóversenyeket a Szajnában, a metropolisz nevezetességei mentén rendezhessék meg.

A párizsi III. Sándor hídnál és környékén július 30-án, 31-én és augusztus 5-én a triatlonosok úsznak, augusztus 8-án és 9-én pedig a nyíltvízi úszók ugranak a Szajnába, amelynek hat kilométeres szakaszán lesz a jövő pénteki megnyitó.

Címlapról ajánljuk
Navracsics Tibor: példátlan politikai lépés a Patrióták kiszorítása az Európai Parlamentben

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépés a Patrióták kiszorítása az Európai Parlamentben

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Csipes Tamara: a jövő héten ez már nem fér bele

A párizsi olimpián három számban is induló kajakos Csipes Tamara nem akart jóslatokba bocsátkozni a majdani szereplését illetően, annyit azonban elmondott, hogy 500 méter egyesben érzi a legnagyobb esélyt a jó teljesítményre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×