eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Márton Anna, Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca és Pusztai Liza (b-j), miután győztek a dél-koreai csapat ellen a milánói vívó-világbajnokság női kard csapatversenyének elődöntőjében 2023. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Világbajnoki döntőben a magyar női kardcsapat

Döntőbe jutott, így megvédheti címét a magyar női kardcsapat a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású válogatott a görögök negyeddöntős legyőzése után a dél-koreaiakkal mérkőzött, akiktől legutóbb, a belgiumi Sint-Niklaasban rendezett márciusi világkupán stabil előnyről egy tussal kikapott.

Ezúttal nem ismétlődött meg a szerencsétlen végkifejlet, Pusztai 40-34-nél ment fel a pástra és 45-39-cel lezárta a mérkőzést. Előtte Battainak akadtak gondjai, a hetedik pár utáni tíz találatnyi előnyből négy elúszott a nyolcadikban, de a remekül vívó Pusztai nem bizonytalanodott el. Az elejétől a magyarok vezettek, és a hatodik, hetedik asszóban nőtt jelentősre a különbség.

Pusztai plusz ötös, Szűcs plusz egyes találati mutatóval zárta három párharcát, Battai pedig - aki első két asszójában eredményes volt - ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott.

Jogos volt az önfeledt öröm és ünneplés, mert nagy bravúr, hogy a kairói diadal után ismét eljutott a magyar együttes a döntőig. Ott, 17 órától megint a franciákkal kell megmérkőzni, akárcsak egy éve, amikor 45-40-re nyertek a magyarok.

Eredmények (29 csapat):

szombaton:

a 16 között:

Magyarország-Lengyelország 45-39

vasárnap:

negyeddöntő:

Franciaország-Japán 45-37

Ukrajna-Egyesült Államok 45-44

Magyarország-Görögország 45-35

Koreai Köztársaság-Azerbajdzsán 45-43

elődöntő:

Franciaország-Ukrajna 45-32

Magyarország-Koreai Köztársaság 45-39

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×