eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Böde Dániel, a Paksi FC játékosa (j) ünnepli gólját csapattársával, Windecker Józseffel a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott, MTK Budapest - Paksi FC mérkőzésen, a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Labdarúgó NB I - Böde akadályozta meg az újonc győzelmét

Döntetlennel indult a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es szezonja: az első forduló pénteki nyitómérkőzésén az újonc MTK Budapest 1-1-et játszott a vendég Pakssal.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Paksi FC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Farkas

gólszerzők: Németh K. (50.), illetve Böde (66.)

sárga lap: Kata (38.), Bobál D. (43.), Hej (75.), illetve Papp (2.), Bőle (69.), Vas (77.)

MTK Budapest:

Demjén - Hej, Bobál D., Antonov, Kádár - Kata, Thian Khaly, Bognár (Horváth A., 74.) - Zsóri (Stieber, 74.), Németh K. (Molnár R., 85.), Kovács M. (Végh, 91.)

Paksi FC:

Szappanos - Kinyik, Hegedűs, Kovács K. (Mezei, 56.), Osváth - Windecker, Papp (Bőle, 68.), Szabó B. (Haraszti, 68.), Vas - Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh B., 76.)

A mérkőzés elején a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de helyzetig nem jutottak, csupán a hazai kapus néhány megmozdulása okozott némi izgalmat. Az első komoly lehetősége az MTK-nak volt, amely egy szöglet után Zsóri fejesével majdnem bevette a paksi kaput, de a gólvonalról tisztáztak a védők. A szünet előtti percekben is a fővárosi együttes volt aktívabb, de a nyáron igazolt Szappanos megóvta kapuját a góltól.

A második játékrész elején azonban már a válogatott kapus sem tudott segíteni, így Bobál nagyszerű kiugratása után az idény első gólját Németh Krisztián lőtte. A kék-fehérek az előny birtokában kontrollálták a meccset, a Paks pedig nem találta a ritmust, egy szöglet után mégis egyenlíteni tudott Böde révén.

Lendületben maradtak a zöld-fehérek, ennek ellenére a legnagyobb helyzetet az élvonalba visszatérő rivális hagyta ki: Zsóri lövését Vas a gólvonalról vágta ki. A hajrában mindkét csapat próbálkozott, de a kapuk nem forogtak komoly veszélyben, így pontosztozkodással zárult az idény első összecsapása.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×