eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Fehérvári szurkoló a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Garancsi István: a Fehérvár már nem álmodhat bajnoki címről, de még a dobogóról sem

A főszponzor Mol távozása után jelentősen ésszerűsíteni kell a működését a fehérvári futballklubnak, a tulajdonos szerint szerethető, fiatal csapat kell, amelynek célja a biztos bennmaradás lesz.

Az új szezonnak, immár Fehérvár FC néven, jelentős változásokkal vágunk neki. Észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig - ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk" – mondta a klub honlapjának a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár tulajdonosa. Garancsi István elmondta, a főszponzor Mol távozása és a gyenge bajnoki szereplés után a csapat „más polcra” kerül az eddigiekhez képest.

A felnőtt csapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnének bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlás működését is racionalizálják. Az átalakítás részeként távozott jó pár olyan játékos a keretből, akinek a bére már nem fér bele az új költségvetésbe.

"Ebben az új helyzetben sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy olyan, megfiatalított csapat alapjait kell leraknia Juhász Rolandnak, amely szerethető a szurkolók számára, és úgy marad bent az élvonalban, hogy ne kelljen még egyszer az utolsó fordulóban izgulnunk.

Ennél merészebb célról, célokról egyelőre nem reális beszélni"

– mondta Garancsi István.

Azt is elárulta, hogy nincs új jelentkező stadionnévszponzornak, így az új szezonra Sóstói Stadion lesz a létesítmény, és a Molhoz hasonló nagyságrendű támogató sem bukkant fel, inkább helyi szinten próbálnak új szponzorokat találni.

A klubelnök találkozott Cser-Palkovics András polgármesterrel is, neki is jelezte, hogy a Mol nélkül a klub anyagi körülményei bár stabilak, de távolról sem olyanok, mint korábban. Egy olyan együttműködési lehetőségről tárgyalnak, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának, és a stadion működtetését is új alapokra helyeznék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×