eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Callum Styles (b) és Willi Orbán (j), valamint a litván Eligijus Jankauskas (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Kétgólos győzelemmel ugrott az Eb-csoport élére a magyar válogatott

A magyar válogatott 2-0-ra legyőzte a litvánokat a Puskás Arénában, Eb-selejtezőn. Marco Rossi csapata a csoport élén áll.

Telt ház, óriási hangulat fogadta Magyarország és Litvánia válogatottját a Puskás Arénában. Az Európa-bajnoki selejtező Marco Rossi csapatának utolsó 2023 tavaszi mérkőzése.

A magyar csapat kezdő tizenegye: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai – Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Gazdag, Szoboszlai – Varga B. A litvánoké: Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas – Uzela, Gineitis – Eligius Jankauskas, Sirgedas, Sesplaukis – Paulauskas.

A játékvezető a portugál Antonio Nobre.

Ötpercnyi mezőnyjáték után Szoboszlai szabadrúgása után Orbán visszafejeltze a labdát, majd Gazdag stukkolt, de egy védőről szögletre ment. Egy perccel később Szalai Attila kísérletét Gertmonas kivette a léc alól.

A 11. percben Sallai elment a jobbszélen, Gazdaghozz játszott, aki 14 méterről fölé lőtt. Orbán előkészítése után Varga lőtt, ugyancsak a kapu fölé.

Folyamatosan támadásban a magyar csapat, de nagyon jó lenne minél hamarabb egy szerzett gól.

A 26. percben Szoboszlai lövésre szántra rá magát, a kapus kiütötte.

A 32. percben hibáztak a litván belső védők, Kerkez beadása után a labda eljutott Varga Barnabásig, aki közelről a kapuba emelte a labdát, 1-0.

Kétszer is elszaladtak a litvánok, de nem lett baj belőle.

Egy Botka elleni szabálytalanság miatt Szoboszlai 35 méterről a kapufára bikázta a labdát. Akkora erő volt benne, hogy a visszapattanót nem tudta irányítani Szalai Attila, a fejéről a kapu fölé pattant.

Vége az első félidőnek.

A litvánok kettőt cseréltek, a magyarok egyet sem a folytatás előtt.

Egy perc alatt magyar helyzet, Varga kitűnő csúsztatása után Gazdag lőtt, a kapus vetődve védett.

Elment majdnem negyedóra, meddő magyar fölénnyel. Marco Rossi a 60. perc táján, szokásához híven, cserélt, Varga Barbabás és Styles Callum helyére Kleinheisler László és Ádám Martin állt.

A 62. percben Botka beadása után Sallai a kapu mellé fejelt.

Kleinheisler labdát szerzett, lőtt, de a védő belelépett. Sallai megjátszása jobb lett volna.

Gyengén játszik a magyar csapat a mérkőzés ezen periódusában. Rossi a védelmet stabilizálja, Kerkez és Gazdag helyére Ferenczi és Lang állt.

A 83. percben Kleinheisler labdaszerzése után Szoboszlai befelé húzott, Sallaihoz játszott, aki 20 méterről nagy gólt rúgott a bal felsőbe, 2-0.

Baráth Péter váltja Sallai Rolandot. Nagy tapsot kap a második magyar gól szerzője.

Paprikássá lett a hangulat, Szoboszlai felesleges sárga lapja indította el a torzsalkodásokat.

Kleinheisler lövése zárta a mérkőzést.

A magyar válogatott három mérkőzése után hét ponttal, kapott gól nélkül vezeti a csoportját, jó tavaszt zárt. A szerbekkel szemben lépéselőnybe került, miután a nagy rivális 1-1-re játszott Bulgáriában.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×