eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Marco Rossi: ez nem a legjobb napunk volt

Marco Rossi szerint a magyar labdarúgó-válogatott nem a legjobb arcát mutatta Montenegró vendégeként a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezért játszott 0-0-s döntetlent.

"Az eredmény pozitív, mert pontot szereztünk, de el kell ismernem, ez nem a legjobb napunk volt. Az első félidőben szenvedtünk, a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Taktikai szempontból a csapat jó teljesítményt nyújtott, de egyénileg nem voltunk igazán jók" - értékelt az olasz szakvezető, aki szerint ha a játékosok csak a tudásuk 70 százalékát nyújtják, az akár a győzelemre is elég lehetett volna.

Rossi az MTI érdeklődésére kifejtette, azért volt akkora különbség a két félidő között, mert az elsőben az összes felívelt és lecsorgó labda az ellenfélé lett, miközben a középpályások két-három alkalommal nagyot hibáztak a labda eladásával. Hozzátette, a hiba mindig is a játék része lesz, de emiatt akár el is veszíthették volna a mérkőzést.

"Sosem könnyű Montenegró ellen futballozni, fizikálisan mindig megterhelő meccs, és ezt nagyon tisztelem az ellenfélben. Nem vagyok elégedett, több lövést szerettem volna látni a játékosaimtól. A rivális mélyen védekezett, mi pedig csak beadásokkal próbálkoztunk, viszont a 190 centis Savic hozta a remek formáját" - mondta Rossi.

Az 58 éves tréner úgy vélte, a válogatott folyamatosan és egyértelműen fejlődik, még ha ebben néha van is döccenő.

"Az edző kidolgozza a taktikát, de a játékosok minősége dönti el a meccseket. Van olyan nap, amikor minden könnyen megy, és van, amikor nem. Ez most utóbbi volt. Ilyen esetben el kell fogadni, hogy egy pontot szereztünk" - zárta szavait a szövetségi kapitány, aki szerint kedden mentálisan frissebbnek kell lenni majd Litvánia ellen a sikerhez.

Kollégája, Miodrag Radulovic úgy értékelt, hogy tökéletes meccset játszott a csapata, még ha nem is sikerült gólt szereznie.

"Örülünk az egy pontnak, de félig üres a pohár, mert irányítottunk az első félidőben, összességében pedig több lövésünk és szögletünk volt, de helyzeteink is csak nekünk voltak, és említhetném még a kapufát is" - mondta a montenegrói szakvezető, aki kiemelte, immár a csoport mindkét favoritja ellen megmutatták, hogy jó játékra képesek, de azt sajnálja, hogy ennek ellenére nem találtak kapuba, így csak egy pontot szereztek ezeken a találkozókon.

Radulovic szerint a montenegrói válogatott számára pozitívabb az összkép, mint amit a tabella mutat. Úgy vélte, Rossi elégedettsége az egy ponttal visszaigazolás számára, hogy tanítványai ismét jól futballoztak, mert az ellenfél, jelen esetben a Nemzetek Ligájában tavaly remeklő magyar csapat csak annyit tudott játszani, amennyit engedtek neki. Megjegyezte, játékosai kissé elfáradtak a második félidőre, amit a júniusi időponttal indokolt.

A hazai kapitány összességében a védelemmel elégedett volt, a középpályásoktól fejlődést vár, a csatároktól pedig gólokat a szeptemberi folytatásban, amikor szerinte a sorsdöntő összecsapások következnek a csoportban.

A magyar válogatott a pontosztozkodással - jobb gólkülönbségének köszönhetően - megőrizte második helyét a csoportban Montenegró előtt, amely eggyel több mérkőzést játszott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×