eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels.com

A Fehérvár lassan a kiesés miatt aggódhat

A Zalaegerszeg hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga első szombati mérkőzésén.

A kék-fehérek hat nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötték be ismét a három pontot, ráadásul az egyenlítő találatuk 461 perc után az első góljuk volt. A Fehérvár viszont immár öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 2107 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)

sárga lap: Huszti (35.), Ikoba (76.), illetve Katona (41.), Flores (83.), Schön (85.)

ZTE FC: Demjén - Huszti, Mocsi (Lesjak, 76.), Csóka, Gergényi - Sankovic, Tajti, Szendrei - Szalay, Németh D. (Ikoba, 72.), Ubochioma (Mim, 72.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Nego, Larsen, Csongvai, Heister - Flores, Houri (Christensen, 62.) - Katona, Pető (Szabó L., 56.), Schön - Kodro

A mérkőzés gyors fehérvári góllal indult, de a vezetés megszerzése után átengedte a területet a hazai csapatnak, amely így fölényben futballozott. Noha folyamatosan támadott a kék-fehér csapat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így Kovácsnak sokáig nem akadt komoly védeni valója a vendégek kapujában. A szünet előtti negyedórában veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg, ez pedig hamar góllá érett. Az egyenlítés sem változtatott a játék képén, azaz a hazaiak futballoztak támadó szellemben, de a szünetig nem sikerült fordítaniuk.

A második félidőben viszont Szalay nagyszerű szabadrúgásával igen. A Fehérvár hátrányban sem tudott ritmust váltani, sőt, továbbra is a ZTE akarata érvényesült. Az idő múlásával a hazaiak egyre inkább a biztonságot helyezték előtérbe, így kevesebb lehetőség volt, sőt, egy ízben Schön egyenlíthetett volna, de ziccerben a kapu mellé pörgetett. A hajrában sem tudott újítani Fehérvár, a legveszélyesebb szituációt egy kapura tekert szöglet jelentette, így a ZTE biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×