eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vízilabdás ritkaság: Faragó Tamás mutatja be videón a sportág fortélyait

A vízilabda alapjait mutatja be az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás közreműködésével készült videósorozat, amelyet a magyar szövetség honlapján lehet látni. A korábbi világklasszis pólós kiemelte, hogy a felvételek, amelyeken a legfontosabb technikákat is bemutatja, a legkisebb korosztálynak segíthetnek leginkább.

Mint mindenki másnak, Faragó Tamásnak a mindennapjaiban is nagy változásokat hozott a koronavírus-járvány, és az azok miatti korlátozások. Mint mondta, jogkövető emberként természetesen otthon tölti a napjait, amit úgy fog föl, mint egy egyetemi vizsgaidőszakot, amikor az ember 4-5 hetet, napi 8-10 órában, kénytelen végigtanulni. Ennek megfelelően rengeteget olvas, mellette sportol, és természetesen a vízilabdával is foglalkozna, amennyiben lenne mit.

A női válogatott egykori szövetségi kapitánya úgy véli, miután most a pólósok számára sem elsősorban a vízilabdáról szól a világ, minden értelmes ember, illetve sportoló próbálja ezt az úgynevezett válsághelyzetet úgy átvészelni, hogy megfelelő lelki, fizikai és szellemi állapotban tartja magát, miközben természetesen várja ennek a végét, ami azt jelenti majd: végre lemehet az uszodába és beugorhat a medencébe.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján elérhető, a sportág alapjait bemutató videosorozattal kapcsolatban elárulta: valójában egy 25 éves „történetről” van szó, amely abban az időkben készült, amikor az Egyesült Államokban úgymond clinic-eket tartott, vagyis olyan – elsősorban technikai és taktikai – edzéseket, amelyek során az ő is a vízbe szállt megmutatni a játékosoknak, hogy mit és hogyan kell csinálni. Ezek során készültek a felvételek az amerikai szövetség közreműködésével a Stanford Egyetem környékén, illetve kaliforniai középiskolákban. Tehát a videó jó ideje létezett. Most a magyar szövetség felfedezte, és az előállt abszurd helyzetre tekintettel úgy gondolta, hogy a gyerekek és a játékosok akkor „lám, hagy nézzék meg, hogy a Tamás bácsi annak idején mit csinált” – tette hozzá az olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

A videó végül hat részre bontva lett felöltve, hogy mindenki számára befogadható legyen – fogalmazott Faragó Tamás, aki szerint ezek napi többszöri megtekintése révén, egy úgymond mentális edzést tartva, mégsem telik el hiábavalóan az idő. Mindezekhez tartozik egy szárazföldi útmutató is, amelynek segítségével a kertben, vagy a négy fal között is el lehet sajátítani a labdapöckölést. Az pedig, hogy a pontos mozdulatok rögzülnek, segítséget nyújthat a későbbiekben, hogy a vízben ezt hogyan is kellene kivitelezni – magyarázta.

A meglehetősen látványos film összességében nem több 25-30 percnél, miután elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×