eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az aranyérmes Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Gazsó Alida Dóra (b-j) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
Nyitókép: Az aranyérmes Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Gazsó Alida Dóra (b-j) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Öt arany, összesen 12 érem és 12 olimpiai kvóta Szegeden

Remekeltek a magyarok a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapján: két aranyat, három ezüstöt és két bronzot, valamint 11 tokiói kvótát gyűjtöttek.

A házigazda csapat így öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal - plusz a paraversenyekben egy további első hellyel -, valamint 12 olimpiai kvótával zárta a kvalifikációs vb-t.

Az érmek közül két arany, valamint egy-egy ezüst és bronz született ötkarikás számban, utóbbiakat tekintve Magyarország volt a legeredményesebb a vb-n.

A vasárnapi zárónapon aranyérmes lett a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású kajaknégyes, s ezzel csakúgy, mint a férfiak hasonló számában ötödik Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István, négy olimpiai indulási jogot gyűjtött Magyarországnak.

A másik vasárnapi magyar elsőség Bodonyi Dóra nevéhez fűződött, aki 5000 méteren diadalmaskodott.

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenupárosa 500 és 200 méteren is második lett, ezzel - az előbbi számmal - két női kenus kvótát is gyűjtött. A harmadik ezüstérmet kellemes meglepetésre a 19 éves Adolf Balázs szállította a leghosszabb távon.

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta - hátfájdalmakkal küszködve - 500 méter egyesben címvédőként bronzérmet szerzett, ez is kvótát ért.

Az olimpiai programban nem szerelő K-2 200 méteren Balaska Márk és Apagyi Levente kajakos duója is harmadik lett.

Ami a többi magyar érdekeltségű A döntőt illeti: a kenu négyes 500 méteres számban az ötödik helyet szerezte meg a magyar egység, és Hajdu Jonatán is ötödik lett C-1 200 méteren. Kammerer Zoltán és Gál Péter nyolcadikként zárt K-2 1000 méteren. A leghosszabb távon a kenus Lakatos Zsanett negyedikként, a kajakos Noé Bálint kilencedikként ért célba.

Azokban az olimpiai számokban, amelyekben most nem sikerült a kvótaszerzés, a jövő évi pótkvalifikációs versenyeken még lesz lehetőség a javításra.

A szegedi vb-n 101 ország mintegy 1100 versenyzője vett részt.

Éremtáblázat

Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton a Szegeden rendezett, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Az élen a fehéroroszok zártak a németek előtt.

A viadalon 27 ország képviselői szereztek érmet.

arany ezüst bronz

Fehéroroszország 6 4 4

Németország 6 4 1

MAGYARORSZÁG 5 4 3

Kína 4 - 1

Oroszország 2 3 1

Új-Zéland 2 - -

Spanyolország 1 3 2

Brazília 1 - 1

Nagy-Britannia 1 - 1

Egyesült Államok 1 - -

Litvánia 1 - -

Lengyelország - 6 1

Kuba - 1 1

Szlovénia - 1 1

Bulgária - 1 -

Chile - 1 -

Csehország - 1 -

Szerbia - 1 -

Franciaország - - 2

Portugália - - 2

Szlovákia - - 2

Üzbegisztán - - 2

Dánia - - 1

Georgia - - 1

Mexikó - - 1

Moldova - - 1

Ukrajna - - 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×