eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72132.3
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta: pihenek, semmi más

Többféle erény kell ahhoz, hogy valakiből jó kajakozó legyen, jó technikával és nagy erővel is lehet sikereket elérni - fogalmazott az InfoRádiónak Kozák Danuta, az Újpest ötszörös olimpiai bajnokát a 25. Nagy Sportágválasztón értük utol.

Kozák Danuta 500 méteren egyesben és párosban szerepelt a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon augusztusban, előbbi számban némi meglepetésre bronzérmet szerzett, utóbbiban pedig a hajó súlyproblémái miatt kizárták.

- Milyen állapotban van, mivel tölti ezt a hónapot?

- Pihenéssel, semmi mással. Pihenéssel.

- Mi fér ebbe bele?

- Nyaralás. Végre lehetek otthon. Élvezem, hogy a lányommal végre mehetek erre-arra, a családommal lehetek.

- Tart a feltöltődés?

- Igen.

- Meddig, azt látja-e?

- Nem tudom.

- Ameddig jól esik, ez még az az időszak?

- Igen.

- Azt mondta, nehéz, megterhelő volt az elmúlt idény. Érzi-e, hogy ez volt a helyes döntés, hogy a világbajnoksággal lezárja? Ugye a többiek elutaztak Tokióba az előolimpiára.

- Úgy érzem, hogy nekem most kell a pihenés.

- Itt vagyunk a Nagy Sportágválasztón. Mit ad önnek, hogy ennyi gyermeket lát, olyanokat, akiket akár az ön sikerei inspirálhatnak?

- A sportágválasztó, nekem úgy tűnik, hogy egyre nagyobb. Tényleg nagyon jó, ahogy a gyerekek megpróbálnak sportágat választani maguknak, remélem, hogy lesznek belőlük majd olimpiai bajnokok és világbajnokok. De igazából nem is ez a legfontosabb, hanem hogy kipróbálhatnak többféle sportágat, élvezhetik a szabad levegőt.

- Kinek érdemes kipróbálnia a kajakot? Ki lehet jó kajakozó?

- Nehéz kérdés, hogy kiből lesz jó kajakos, mert annyi féle tehetség kell hozzá. Lehet, hogy valaki fejben nagyon jó, másnak a fizikuma kiváló. Aki kajakozni kezd, az edzéseken úgyis megkapja a megfelelő terhelést, erőnlétet, aki szeret kajakozni, az tehát jöjjön.

- A technika mennyire fontos az erőhöz képest, el lehet-e dönteni, hogy melyik van előrébb?

- Ez változó. A sportágunkban van olyan versenyző, aki nagyon jó technikával evez kisebb erővel, és mégis halad. Van olyan, aki erőből kapál és mégis halad. A tehetségnek mindig több színtere, színe van, bárki lehet tehetséges. Gyerekként én nagyon izgulós voltam, meg kellett tanulni versenyezni, de a lényeg az, hogy élvezzük a sportot.

Az ötszörös olimpiai bajnokkal készült teljes interjút kedden este fél kilenc után az InfoRádió Víztükör című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×