eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajakpárosok 1000 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Csipes Tamara: csak addig stresszes, amíg kiderül, kijutok-e az olimpiára

Az InfoRádió az olimpiai felkészülésről és a nyári játékokig vezető útról is kérdezte az olimpiai bajnok kajakost.

Akár három számban is indulna Csipes Tamara a tokiói olimpián. A Honvéd nyolcszoros világbajnok kajakozója úgy érzi, hogy a Rióban a négyes tagjaként szerzett aranyérme óta felfelé ível a pályafutása, és a japán fővárosban 500 méteren az egyest, a párost és négyest is vállalná augusztus első napjaiban.

"Szerencsére semmi hiba sem volt a felkészülésben, nyugodtan végigcsináltuk az alapozást,

már vízen vagyunk"

– kezdte Csipes Tamara, aki külön örült annak, hogy a vízre szálláskor már bőven két számjegyű hőmérsékletek voltak, hatékonyabb is volt az edzésmunka, "nem volt sok időhúzás".

Csipes Tamara egy kislány édesanyja is, de a mindennapokat is egyre könnyebben sikerül összehangolnia.

"Nyilván minden kornak megvan a maga nehézsége, sosem lehet azt mondani, hogy majd könnyebb lesz. Szokták mondani: kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond, ami egyébként igaz lehet, de a másik oldalról egyre értelmesebbek a gyermekek, sokkal több mindent meg lehet velük beszélni. Nem jár még óvodába a lányom, szerettem volna, ha közösségbe megy, de örülök, hogy kaptam vele plusz egy évet, még ha ez egy edzőtáboros év is volt. De nagyon élvezi, hogy velem lehet"–- ecsetelte a bajnoknő.

Hamarosan indulnak meleg vízi edzőtáborba a csapattal, majd Szolnokra, tehát nem igazán lesznek otthon, május végére pedig mindennel kész kell lenni, akkor van a válogatóverseny, amelyen

kiderül, ki melyik számban ülhet hajóba az ötkarikás játékokon

– öt év után.

"Nekem mindig addig stresszes, amíg ki nem derül, hogy kijutok-e egy világversenyre" – utalt a hazai mezőny erejére.

Személyes ambícióinak részleteiről még azt is elmondta, a nem kötelező világkupaversenyen nem fog elindulni, az Európa-bajnokságon azonban igen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×