eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Virágok és fotók Emiliano Salának, az FC Nantes volt argentin játékosának óriásfotója előtt Nantes-ban 2019. január 25-én. A Nantes-tól az angol Cardiff Cityhez igazolt, 28 éves argentin támadót szállító kisrepülőgép, útban Franciaországból Angliába, a La Manche-csatorna felett, január 21-én este eltűnt. A mentőhajók és helikopterek 2019. január 25-én végleg befejezték az eltűnt kisrepülőgép utáni keresést a Guernsey-szigetnél, ahol a légi jármű az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A helyi rendőrség szerint a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, ezért nem folytatják tovább a keresést.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Döbbenetes jogi csavar a repülővel lezuhant focista ügyében

Az Emiliano Salát 17 millió euróért megvásároló Cardiff City nem fizeti ki a vételárat, mondván, nem lépett érvénybe a szerződés.

Az előzményekről röviden: a télen a Nantes 17 millió euróért eladta az argentin Emiliano Salát a walesi Premier League-szereplő Cardiff Citynek, ám a labdarúgó - úton Wales felé - halálos repülőbalesetet szenvedett, holtteste azóta sincs meg.

A Cardiff City mindezek után nem fizette ki a játékos vételárát, mondván, nem lépett életbe a felek közötti szerződés (a Premier League "nem fogadta be" még azt), mire a Nantes a FIFA-hoz fordult, hogy kicsikarja az összeget.

A BBC - az nso.hu cikke szerint - cardiffi forrásaira támaszkodva azt írja, hogy épp a Nantes kérte, hogy a walesi és a francia sportági szövetség is erősítse meg az átigazolás tényét, és a walesiek szerint épp attól semmis a szerződés, hogy "a megadott határidőig" nem ismerte el mindkét fél az érvényességet.

Mivel pedig

Sala így nem is léphetett volna pályára a Premier League-ben, így kifizetni sem kell a vételárat - mondják a walesiek.

Nantes-ban közben azt mondják, január 21-én a FIFA regisztrálta az átigazolást, így nekik semmi közük ahhoz, hogy a Cardiff és a Premier League között mi a polémia tárgya,

az eladás megtörtént és kész.

A FIFA április elején foglalhat állást az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×