eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Szurkolók az Emiliano Sala emlékére rendezett virrasztáson Nantes-ban 2019. január 22-én. Az FC Nantes argentin játékosa a La Manche-csatorna felett január 21-én este eltűnt kisrepülőgép fedélzetén utazott. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, januárban igazolt a Cardiff Cityhez.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Egyre rejtélyesebb az eltűnt focistagép históriája

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek arról, hogy van-e remény az angol Premier Ligába frissen leszerződött és vélhetően egy légibalesetben eltűnt Emiliano Sala argentin focista sorsáról. Utolsó üzenetében arról írt, úgy érzi, mindjárt szétesik a gép.

Emiliano Sala, a francia Nantes csapatából a walesi Cardiff Cityhez igazolt csatár gépe hétfő este tűnt el a La Manche csatorna felett a francia partok közelében. A 28 éves argentín úgy döntött, hogy egy kis magángépen utazok Walesbe. Rajta kívül csak a pilóta tartózkodott a fedélzeten.

A kutatást kedden újították fel, és először a brit szigetekhez tartozó Guernsey rendőrsége azt mondta:

bár nincs életjel, abból indulnak ki, hogy Sala és a pilóta a vízre ki tudta nyitni és be tudott mászni a gépen található mentőtutajba.

Szerda reggel a hatóság közölte: az előző nap törmeléket és tárgyakat találtak a vízben a keresési övezetben. Az újraindult kutatást nehezítette az erős szél és a magas hullámok.

A tragédia baljós előjelének tekinthető, hogy

a játékos egy WhatsApp-üzenetet küldött a repülőről, és azt mondta: "úgy néz ki a gép, mintha mindjárt szétesne".

Bár viccelődő hangnemben beszélt, azt is megjegyezte, hogy fél.

Sala apja újságíróknak azt mondta: "nincsenek szavak", amivel le lehetne írni, mit érez. Barátnője pedig azt írta, fel akar ébredni a lidércnyomásból, és hogy azt akarja hallani a kutatóktól, hogy megjelentek a helyszínen és folytatják a keresést.

Az akcióban három repülő és egy helikopter vesz részt, és keresi a radarról eltűnt Piper Malibu kisgépet. Emellett műholdas felvételeket is átnéznek, és megvizsgálják az érintettek mobiltelefonos adatforgalmát.

A géppel 700 méteres magasságban szakadt meg a rádiókapcsolat.

A mentőalakulatok délutáni nyilatkozata már arra utalt, hogy a legrosszabbra akarják felkészíteni a családtagokat, a fiatal focista barátait és a drukkereket.

John Fitzgerald, a Csatorna-szigetek Légimentő főnöke azt mondta:

"még a legjobb formában lévő ember is csak néhány órát él túl a vízben a mostani, borzasztó időjárási viszonyok között. Szomorúan jegyzem meg, hogy szerintem már nincs remény".

A kutatáshoz - amelyet napnyugtáig folytattak - ennek ellenére csatlakozott egy francia katonai gép is. Estig nem érkeztek olyan hírek, hogy leállítanák a mentőakciót.

Emiliano Sala 48 gólt lőtt a Nantes színeiben, amióta 2015-ben leszerződött a francia első ligás csapathoz.

Mehmet Dalman, a fiatal sztárt megvásárló Cardiff City tulajdonosa azt mondta: a csapat és a drukkerek sokkban vannak, de nem halasztják el az Arsenal ellen a hónap végére kiírt meccset. Megerősítette azt is: a futballista maga szervezte meg utazását.

Nantes-ban és Cardiffban is a szurkolók virágokat helyeztek el a klubok stadionjánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×