eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nagy csatában győzött az Eger, javított a Szolnok

Az Eger nagy csatában, 13-12-re nyert a Crvena zvezda vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában. A Szolnok a Mladost Zagrebet győzte le 11-8-ra.

Ahhoz, hogy a hevesi csapat megőrizze minimális továbbjutási esélyeit, kötelező volt számára a győzelem a pont nélküli szerb együttes vendégeként, és ugyanez lesz a helyzet a két hét múlva esedékes "visszavágón" is. A magyarok egészen a harmadik játékrész közepéig esélyeshez méltóan, magabiztosan haladtak céljuk felé (5-9), a vendéglátók azonban óriási sorozatba kezdtek és három és fél perccel a vége előtt már vezettek.

Az utolsó pillanatokra ugyanakkor sikerült összeszednie magát az Egernek, és hatalmasat kellett küzdenie a sikerért, végül a győztes gólt Decker Ádám szerezte tizenöt másodperccel a vége előtt.

Mivel a B csoportból csak hárman jutnak a nyolcas döntőbe - révén a Hannover a házigazda jogán automatikusan résztvevő -, a Szolnok rendkívül nehéz helyzetből várta az összecsapást, hiszen a nyitófordulóban aratott sikere óta nem tudott diadalmaskodni. A Mladost elleni összecsapás így "élet-halál" kérdés volt a 2017-es győztes magyar csapat számára, ennek megfelelően is kezdett, támadásban és védekezésben is koncentrált volt, s a második felvonás közepén már 6-1-re vezetett.

A horvátok azonban nem adták fel és a nagyszünet után két gólra jöttek fel, ráadásul a Tisza-partiak vezetőedzőjét, Zivko Gocicot piros lappal elküldték a medencepartról.

A zárófelvonás elején Andrija Prlainovic, a Szolnok olimpiai bajnok klasszisa óriási ziccert hibázott, Zalánki Gergő balkezes bombája akcióból azonban nyugtatólag hatott az együttesre, amely már három döntetlent játszott a sorozatban. Négy perccel a vége előtt Zalánki újra megvillant, eldöntve ezzel a mérkőzést.

A Szolnok február 5-én újra a Mladosttal játszik, akkor idegenben ugrik medencébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×