eur:
392.64
usd:
362.67
bux:
72117.04
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Malmö, 2018. augusztus 7.Anel Hadzicot, a Vidi FC játékosát (b) eltalálja egy pályára bedobott üveg, miközben csapattársai góljukat ünneplik a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)
Nyitókép: Andreas Hillergren

Brutális pénzt keresett a Vidi

Tizennégy mérkőzést játszott a fehérvári csapat a nemzetközi kupákban, és tisztességes pénzdíjat kapott érte.

Három nyertes és egy vesztes párharc a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd két győzelem, egy döntetlen és három vereség az Európa Liga csoportkörében. Ez a Vidi idei mérlege a nemzetközi porondon, de a Nemzeti Sport Online pedig azt is kiszámolta, mennyi pénzt keresett a magyar bajnok.

A számítások szerint a fehérváriak 10,39 millió eurót (nagyjából 3,3 milliárd forint) kapnak az UEFA-tól.

A Vidi azzal, hogy a BL-selejtezőben eljutott a rájátszásig, 1,14 millió eurót kasszírozott, a rájátszásért további 5 millió euró járt, az EL-főtábla pedig alanyi jogon további 2,92 millió eurót jelentett. Ehhez jön még hozzá a csoportkörös győzelmek után kétszer 570 ezer euró, az egy döntetlenért pedig 190 ezer euró – ezeket összeadva jön ki a 10,39 millió euró.

Ehhez az összeghez még jön a közvetítési díjakból származó bevétel, a jegybevétel, és most már az is pluszpénzt jelent, hogy a Vidi növelni tudta koefficienspontjait, de ezen összegeknél a pontos számok nem ismertek.

Az UEFA a klubok és az országok szakmai besorolását az úgynevezett UEFA-együttható, vagyis koefficiens alapján végzi, ami a csapatok szerepléséből következő pontszám, és ez határozza meg minden szezon elején a kiemeléseket, a sorsolási kalapokat.

A molvidi.hu összeállításából az is kiderült, hogy a csapat új magyar koefficiensrekordot állított fel, mivel 9 koefficienspontnál jár. Magyarország a 27. helyen zárt az idei koefficiens-ranglistán, megelőzve Szlovéniát, Lengyelországot és Romániát is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×