eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Puzsér Róberték zárták le a Lánchidat - a nap hírei

A kormány céljának nevezte a családközpontú gyermekvédelem kialakítását és erősítését a szociális ügyekért felelős államtitkár. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint az önkormányzati választás tétje a megmaradt társadalmi autonómiák védelme. Az Egyesült Államokban idézést küldtek a Fehér Háznak az elnök elleni vádemeléshez szükséges vizsgálatokat folytató bizottságok. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

A kormány céljának nevezte a családközpontú gyermekvédelem kialakítását és erősítését a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila egy mátészalkai nevelőszülői családnál tett látogatásán elmondta: a gyermekvédelem rendszerében országosan 23 ezer gyermek van, közülük körülbelül 15-16 ezren élnek nevelőszülőknél. Hozzátette: a kabinet szeretné elérni, hogy az otthonokban élő nyolcezer gyermek is lehetőség szerint családoknál nevelkedjen.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv 7, adókra vonatkozó pontjából 4 már hatályba lépett. Az adóügyekért felelős államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a kisvállalati adó mértékének, valamint a szálláshely áfájának csökkentése január 1-től könnyít majd a vállalkozások terhein. Az adórendszer egyszerűsítésére vonatkozó szabályok is jövőre alkalmazhatóak.

Az idei év piaci tapasztalatai alapján módosítja a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit a kormányzat. Nagy István agrárminiszter a tokaji szüreti napokon közölte: a jövőben előnyben részesítik azokat, akik borászati üzemmel rendelkeznek, vagy a termést hosszú távú szerződés keretében értékesítik, illetve a létesítendő ültetvény termésére hosszú távú felvásárlási szerződéssel rendelkeznek.

Ismét szállítható Szerbiába friss sertéshús Magyarországról. Az Agrárminisztérium közölte, hogy a szerb társhatósággal folytatódnak a tárgyalások annak érdekében, hogy az engedélyt kiterjesszék a húskészítményekre, valamint az élő sertésre is.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint kizárólag a helyi közösségekre épülő önkormányzatok autonómiája jelenthet ellensúlyt a jelenlegi kormánnyal szemben. Karácsony Gergely egy budapesti rendezvényen úgy fogalmazott: a helyzetben a kormányoldal hatalmi koncentrációja nagyon nehezen szüntethető meg politikai eszközökkel, ezért a rendszert állampárti működésűnek lehet nevezni.

A legfőbb ügyészhez intéz kérdést a Demokratikus Koalíció az ügyben, hogy a vádhatóság miért nem vizsgálja a nyilvánvaló tömeges választási csalásokat. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes az Index csütörtöki cikkére hívta fel a figyelmet, amelyben az áll: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság az MSZP panasza után megállapította: a rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik, hogy Záhonyban egyes lakóházakba sok ember van bejelentve.

Puzsér Róbert szerint a Sétáló Budapest képviselői az elmúlt 30 év alternatíváját kínálják az önkormányzati választáson, mert a Fidesz és a Nemzeti Együttműködés Rendszere csak az ellenzékével együtt bukhat meg. Hangsúlyozta: meg kívánják győzni a budapestieket, hogy dugók nélkül is van élet.

Budapesten bemutatták a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny jövő májusi nagy rajtjának a logóját, valamint felavatták a rajtkaput. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: alig több mint kétszáz nap múlva indul Magyarországról a világ egyik legnagyobb versenye.

Az Országgyűlés elnöke szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Kövér László a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ felújított épületének avatóünnepségén úgy vélte: Székelyföld és népe ezer év alatt Magyarországnak, száz év alatt pedig Romániának adott többet, mint amennyit visszakapott tőlük.

A Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi egyezmény reformját követeli a görög kormányfő. Kiriákosz Micotákisz szerint ezzel felgyorsíthatnák a menedékkérelmi eljárásokat. Arra is felszólította Ankarát, hogy tartsa magát kötelezettségvállalásaihoz és fékezze meg az égei-tengeri migrációs hullámot.

Az Egyesült Államokban idézést küldtek a Fehér Háznak az elnök elleni alkotmányos vádemeléshez szükséges vizsgálatokat folytató képviselőházi bizottságok. Donald Trump ellen azért indult meg a felmentését célzó eljárást megelőző vizsgálat, mert egyes vélemények szerint egy júliusi telefonbeszélgetésben nyomást gyakorolt az ukrán elnökre azért, hogy Kijev indítson vizsgálatot a demokraták jelenleg legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden és egy ukrán gázipari vállalat igazgatótanácsában helyet foglaló fiával szemben.

Megszakadtak a munkamegbeszélések Észak-Korea és az Egyesült Államok között a nukleáris leszerelésről Stockholmban. A phenjani főtárgyaló mindössze annyit közölt, hogy a tárgyalások nem feleltek meg a kommunista állam várakozásainak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×