eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Budapesten koncertezik a legszuperebb filmzenék mestere

Budapesten koncertezik a legszuperebb filmzenék mestere

Ennio Morricone koncertet ad október 18-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a magyar Kodály Kórus fogja kísérni a világhírű filmzeneszerzőt.

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas olasz művész a hat évtizedes pályafutásának legjobb filmzenéit felvonultató 60 Years of Music World Tour keretében érkezik Magyarországra - közölték a szervezők.

A turné számos olaszországi állomása mellett Morricone Párizsban, Rotterdamban, Dublinban, Lodzban és Prágában is fellép. A koncertsorozat magyarországi állomásán a zeneszerzőt a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a Kodály Kórus kíséri. A koncerten több mint 200 zenész és énekes fog közreműködni.

Morricone többször turnézott már a világban magyar zenekarokkal, és zenét írt Koltai Lajos Sorstalanság című filmjéhez is.

"Áldottnak érzem magam, és mélyen megtisztelőnek tartom azt a sok elismerést, amelyet az elmúlt években kaptam. A díjak, a kedves szavak a szakmában dolgozó emberektől, a közös utunk Quentin Tarantinóval, és mindezek felett, látni a hatalmas közönséget a koncerteken - csodálatos érzés. Nagyon élvezem, és várom, hogy ismét élőben játszhassak Budapesten" - idézi a közlemény Morriconét.

Az olasz mester több mint 80 éve komponál, a zene 60 éve a hivatása. Csaknem 550 mozi- és filmzene kötődik a nevéhez, és több mint 100 klasszikus művet is jegyez.

Morricone szerezte többek között a Volt egyszer egy vadnyugat, az Egy maréknyi dollárért, A Profi, Aki legyőzte Al Caponét, a Volt egyszer egy Amerika, A misszió és a Cinema Paradiso filmzenéjét.

Rendszeresen komponál és vezényel betétdalokat Quentin Tarantino filmjeihez. Legutóbb az Aljas nyolcas filmzenéjével aratott sikert, amelyért számos kitüntetést kapott, köztük Oscar-díjat, Golden Globe-díjat, BAFTA-díjat és a New York-i filmkritikusok díját.

A Jó, a Rossz és a Csúf című filmhez szerzett zenéje a második helyen áll a valaha komponált legjobb filmzenék Top 200-as listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×