eur:
396.86
usd:
366.54
bux:
73126.32
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyírmártonfalvai lombkoronasétány. Forrás: Haon
Nyitókép: Forrás: Haon

Vizsgálja az Európai Ügyészség a hírhedtté vált lombkoronasétány ügyét

Mivel hazánk nem tagja az Európai Ügyészségnek, így kérdéses volt, hogy elindítható-e az eljárás, ám kiderült, hogy igen. A hatóság csalás gyanúja miatt nyomoz.

Az Európai Bizottság, az Európai Csalás Elleni Hivatal, a NAV és az Integritás Hatóság után az Európai Ügyészség is nyomoz Nyírmártonfalva hírhedt, lomb nélküli lombkoronasétánya ügyében - írja a Transparency International híradása nyomán a hvg.hu.

A szervezet januárban fordult az Európai Ügyészséghez az ügyben, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja.

Az EÜ július utolsó napján kelt válaszlevele szerint viszont ennek ellenére csalás gyanúja miatt bűnügyi nyomozást indítottak.

A fejlemény egyben cáfolja a magyar ügyészség közleményét, a magyar vádhatóság szerint ugyanis Magyarországon és nem az Európai Ügyészség előtt folyik nyomozás a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében - írják.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Vélhetően Németország eddigi ellenállásának megtörése eredményezte, hogy megvalósulhatott Törökországban a Nyugat és Oroszország közötti nagy fogolycsere – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc szerint Oroszország és Fehéroroszország gyakorlatilag „terrorszervezetként" viselkedett a tárgyalások során.

Sós Csaba: Kós Hubert nyomasztó teherrel érkezett

Kós Hubert olyan fiatal, aki példakép lehet, és nem csak azért, mert olimpiai bajnok lett – mondta a párizsi játékok első magyar aranyérmeséről az úszóválogatott szövetségi kapitánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×