eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
2023. május 16-án az angliai Bathban készített kép Katalin walesi hercegnőről, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös feleségéről. Katalin 2024. január 16-án hasi műtéten esett át, a lábadozása várhatóan hosszabb ideig eltart. A Kensington-palota tájékoztatása szerint valószínűtlen, hogy a hercegnő húsvét előtt visszatérhet közfeladatainak ellátásához.
Nyitókép: MTI/AP pool/Kin Cheung

Több ember felfüggesztése lett a Katalin hercegné orvosi adataival kapcsolatos ügy vége

Vizsgálat indult a London Clinicben, ahol a hercegnét kezelték. A kórház szerint nem történt adatszivárogtatás.

Több dolgozót felfüggesztettek abban a kórházban, ahol Katalin walesi hercegné is hasüregi műtéten esett át, mert állítólag jogtalanul hozzájutottak az éppen kezelés alatt álló hercegné orvosi feljegyzéseihez - írja a Világgazdaság a The Independent értesülése alapján.

Az érintettek ellen fegyelmi eljárás indulhat adatsértésért, és az adatvédelmi felügyelet is előveheti őket.

Ha a vád igaznak bizonyul, felső korlát nélkül szabható ki rájuk pénzbírság.

A brit királyi család rendszeresen veszi igénybe a kórház szolgáltatásait, így szinte a család minden tagjáról vannak orvosi feljegyzések az adatbázisban. A kórház tájékoztatása szerint III. Károly brit király adatai nem kerültek veszélybe az incidens során. Mint írják, nem erősítették meg, de feltételezhető, hogy végül a hercegné egészségi állapotáról sem került közkézre semmilyen információ.

A Canterbury érsek, Justin Welby úgy kommentálta a helyzetet, hogy

a társadalom "a Katalin körüli összeesküvés megszállottjává válik", és bírálta azokat, akik alaptalan spekulációkat terjesztenek a walesi hercegnéről.

A közelmúltban több teória is született Katalin hercegné műtétével kapcsolatban, több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a brit királyi család fontos bejelentést tervez. Állítólag a királyi család készenlétbe állította a BBC-t a bejelentést miatt, ezt viszont eddig egyik fél sem erősítette meg. A bejelentés azóta sem történt meg - írja a lap.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×