eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: X

Repülőgép-baleset: drasztikus lépésre szánta el magát a Boeing

Az Alaska Airlines balesete után a földön marad a Boeing 170 gépe, de az újaknál is speciális ellenőrzést jelentette be a repülőgépgyártó.

A 737-esek törzseit készítő Spirit Aerosystems gyártási folyamatának további 50 pontján vezet be plusz minőségellenőrzést a Boeing, az érintett 171 darab MAX 9-es repülési tilalma tovább tarthat – írja az airportal.hu.

A Boeing nemcsak az Alaska-balesetben érintett, a MAX 9 használaton kívüli vészkijáratát fedő panelnél, hanem a típus teljes törzseit készítő Spirit Aerosystems gyártási folyamatának további 50 pontján vezet be ellenőrzéseket a Reuters híre szerint. A törzsek minőségellenőrzését még azelőtt elvégzik, hogy a Boeing rentoni üzemébe szállítanák. A Boeing minőségirányításról szóló továbbképzéseket is tart az alkalmazottaknak, és külső fél bevonásával független értékelést végez a gyártási folyamatról.

Kiderült, hogy a Spiritnek a végleges, biztonságos állapotban kell felszerelnie az inaktív vészkijáratokat lezáró door plug paneleket, de a vállalat csak akkor távolítja el vagy igazítja meg a panelt, ha annak hibás beszerelésére utaló jelek merülnek fel. A Boeing bizonyos ellenőrzéseket és nyomáspróbákat végez, mielőtt a gépet átadja a légitársaságnak.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) eközben határozatlan időre meghosszabbította az érintett 171 darab, deaktivált vészkijárattal rendelkező MAX 9-es repülési tilalmát. A hatóság csak 40 példány ellenőrzésének elvégzését és az eredmények kiértékelését követően hoz döntést arról, hogy milyen feltételek teljesülését követően térhetnek vissza a levegőbe az érintett példányok.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×