eur:
394.89
usd:
367.9
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Lufthansa német légitársaság repülőgépei sorakoznak a müncheni repülőtéren 2020. január 30-án. A Lufthansa az előző nap felfüggesztette az összes Kínából érkező és oda tartó járatát. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
Nyitókép: MTI/EPA

Kényszerű döntést hozott a Lufthansa

Hajtóműproblémák következtében felmerült karbantartási igények miatt járatokat töröl tavaszi menetrendjéből a Lufthansa – közölte pénteken a társaság a német dpa hírügynökség érdeklődésére.

A járattörlés egyebek között a Frankfurt–Kolozsvár és Frankfurt–Temesvár járatokat érinti március 1-től.

Március 31-től pedig megszűnnek a Frankfurt–Friedrichshafen és München–Leipzig belföldi német járatok, valamint az Innsbruck és Linz ausztriai célállomások is. Összesen heti 100 járatot szüntetnek meg.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatójának korábbi nyilatkozata szerint a Lufthansa csoport 64 repülőgépét érinti a Pratt & Whitney gyártó hajtóműveinek problémája.

A gyártó világszerte visszahívta a hajtóműveit a turbinák karbantartására, mert hibás fémport használt a turbinakorongok és más alkatrészek gyártása során. Ezeket a gépeket a Lufthansa saját karbantartó érdekeltsége a Lufthansa Technik fogja átvizsgálni.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×