eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Több csavar hiányzott a helyéről a Boeingen, amikor repülés közben kiszakadt az ajtaja

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság kivizsgálta az esetet, ezt állapították meg.

Még január elején kezdődött a Boeing vesszőfutása, mikor az Oregon állambeli Portlandből repült volna Ontarióba az Alaska Airlines egyik gépe, de röviddel az indulás után visszafordulni kényszerült, mivel a repülőgép törzsének egy része kiszakadt - erről korábban az Infostart is beszámolt.

Most közzétette az esettel kapcsolatos vizsgálati eredményeket az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NTSB) - írja a BBC beszámolója alapján a HVG. Ebből kiderül, hogy

négy olyan csavar is hiányzott, amiknek az ajtót kellett volna a gép törzséhez rögzíteniük.

A jelentés szerint ezek miatt a hiányzó csavarok miatt mozdulhatott el az ajtópanel a helyéről, és emiatt szakadhatott ki a repülőből.

Arra is kitér a jelentés, hogy a felújítás során eltávolították az ajtódugót (amellyel a vészkijárat nyílását zárták le), majd ugyan visszahelyezték, ám az azt tartó "a négy csavarból legalább hármat nem helyeztek vissza a helyére".

A vizsgálatra reagálva közölte a Boeing, hogy új ellenőrzéseket fog bevezetni a gyártásban az ajtódugók összeszerelésénél, és innentől kezdve teljeskörűen dokumentálja, ha a dugót bármilyen okból eltávolítják - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×