eur:
394.82
usd:
364.57
bux:
71101.23
2024. július 8. hétfő Ellák
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2022. november 19-én közreadott képen egy Hvaszong-17-es interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki a phenjani nemzetközi repülőtérről 2022. november 18-án. Ezen a napon Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétát lőtt ki Japán felé. Japán források szerint a rakéta körülbelül 210 kilométerre Hokkaido szigetétől csapódott be a tengerbe.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Újabb észak-koreai erőfitogtatás

Feltehetően két ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak - közölte a japán parti őrség a védelmi minisztériumra hivatkozva.

Az NHK japán közszolgálati televízió tudósítása szerint a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetének határain kívül estek a tengerbe.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága nem sokkal korábban egy feltételezett ballisztikus rakétáról számolt be, amely a tengerbe zuhant. A tájékoztatás szerint a kilövést még elemzik, hogy meghatározhassák a rakéta típusát.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség felidézte, hogy a rakétaindítást megelőző napon tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea az úgynevezett Nukleáris Konzultációs Csoport (NCG) első ülését, amely az amerikai elrettentés kiterjesztését szolgálja szövetségese területére.

Észak-Korea a múlt héten sikeresen bocsátott fel egy Hvaszong-18 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát. Ez volt idén Phenjan 12. rakétafellövése.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Budapest nem London, a home office pedig nem fekteti vállra az irodapiacot

Budapest nem London, a home office pedig nem fekteti vállra az irodapiacot

Turbulenciák után kivárás, bő hitelezés helyett készpénzes tranzakciók – Mikesy Álmos szerint ez a pillanatkép most a lakáspiacon, de már látszik a fény az „alagút” végén. Az irodaingatlanoknál kimondottan: a pár évvel ezelőtt nagy riadalmat keltő Covid- és home office-trendek csillapodni látszanak – főleg a nyugat-európai és amerikai nagyvárosokkal szemben irodabarát közép-európai fővárosokban. Az „ingatlanspecialista” Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója nagy fantáziát lát a budapesti új városrész fejlesztésekben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×