eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 2. vasárnap Anita, Kármen
Földcsuszamlás helyszíne a kínai Szecsuán tartományban fekvő Miansziban 2023. június 27-én. A hajnali természeti katasztrófában négy ember életét vesztette, három eltűnt két környékbeli településen.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua

Drámai hírek jöttek Kínából

A hetek óta tartó heves esőzések miatt villámárvíz söpört végig a múlt hét végén Kína északi részén, Belső-Mongóliában, ennek egy halálos áldozata is volt és többen eltűntek.

A heves esőzések, a meleg és a nemrégiben hullott jégeső károkat okoztak a térség infrastruktúrájában, a termésben, de komoly veszélyt jelentenek a haszonállat-állományra is. A szélsőséges időjárás aggodalomra ad okot a klímaváltozás tekintetében is, és korábbi közlések szerint szóba kerül John Kerry amerikai klímamegbízott közelgő kínai látogatásán.

A CGTN kínai állami tartalomszolgáltató közlése szerint a mentőcsapatok péntek óta a jelentős csapadék okozta áradások és földcsuszamlások miatt bajba jutott embereket és haszonállatokat próbálják kimenteni az ország déli részén.

A délnyugaton található Szecsuan tartományban a múlt héten több ember halálát okozta egy földcsuszamlás. A Jünnan tartomány egyes részeit érintő hétvégi intenzív esőzések autókat sodortak el.

A déli Hunan tartomány esőáztatta Hsziangszi prefektúrája mintegy 79 millió dollár gazdasági veszteséget szenvedett el, több mint 95 ezer embert ért kár, közel 6700 hektárnyi termés veszett oda részben vagy egészben - tudatta közleményében a kínai katasztrófavédelmi hivatal.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is folytatódik a szélsőséges időjárás Kínában.

Címlapról ajánljuk
Szakértő elárulta, kell-e félni a magyarországi tigrisszúnyogoktól

Szakértő elárulta, kell-e félni a magyarországi tigrisszúnyogoktól

Amennyire jó a mókus "marketingje", olyan rossz a tigrisszúnyogé – mondta az Ökológiai Kutatóközpont főigazgatója. Garamszegi László biológus szerint az invazív tigrisszúnyog potenciálisan valóban számos kórokozót terjeszthet, Magyarországon azonban még egy egy példányban sem találták meg például a nyugat-nílusi láz vírusát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×