eur:
394.96
usd:
367.32
bux:
71490.06
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2022. március 24-én készült kép homokzsákokból emelt barikádról az Odesszai Nemzeti Opera- és Balettakadémia épülete előtt a délnyugat-ukrajnai Odesszában. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága 2023. január 25-én úgy döntött, hogy felveszi Ukrajna fekete-tengeri kikötővárosának történelmi központját a veszélyben lévő világörökségi helyszínek listájára.
Nyitókép: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Koncertezni mentek Odesszába, besorozták őket

A kényszersorozás áldozatává vált Odesszában a Junket nevű zenész trió - áll a focus.ua hírében.

A kijevi triónak fellépése lett volna Odesszában a More Music Clubban - írja a Kárpáthír.

Épp leszálltak a vonatról és elindultak a pályaudvarról, amikor egy rendőr kíséretében négy-öt megtermett egyenruhás állta el az útjukat. A zenészek állítása szerint be sem mutatkozva egy autóba tuszkolták őket és percek múlva már a hadkiegészítőben a sorozóbizottság előtt álltak.

Ott egy tiszt közölte velük, hogy katonák lettek, mégpedig

egy deszantos rohamosztagban fognak szolgálni.

Csak ezt követően kapták vissza a telefonjaikat.

A portál emlékeztet a Volodimir Zelenszkij által május 26-án aláírt új rendeletre, amely lehetővé teszi az ukrán hadköteles korban lévő férfiak gyorsított eljárással történő besorozását a hadseregbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Idén 5 éves a Sustainable World konferencia - Mutatjuk, honnan indultunk

Idén 5 éves a Sustainable World konferencia - Mutatjuk, honnan indultunk

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Sustainable World konferenciát. Először 2020-ban rajtolt el a fenntarthatósági üzleti rendezvényünk nehezített pályán, hiszen a járványhelyzet miatt kizárólag az előadók vehettek részt fizikailag a rendezvényen. A hibrid - online és fizikailag is megtartott - rendezvény lendületét azonban ez sem vehette el, hiszen egyre több vállalatnak, intézménynek és egyénnek fontos a zöld átállás és a fenntarthatóság, amit jól mutat, hogy 6-7 témakört lefedve, egy fenntarthatósági iparági konferenciává nőtte ki magát a Portfolio-s berkekben csak "Susinak" becézett rendezvény. Készülve a következő, szeptember 4-i alkalomra, egy összefoglaló cikksorozattal jelentkezünk az elmúlt évek legfontosabb idézeteiből, témáiból. Lássuk, mivel foglalkoztunk 2020-ban az első fenntarthatósági konferenciánkon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×