eur:
385.74
usd:
356.23
bux:
0
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Ferenc pápa érkezik az Istenszülő oltalma-templomba a budapesti Rózsák terén, ahol a görögkatolikus közösség tagjaival találkozik 2023. április 29-én, háromnapos magyarországi apostoli látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nem engedik ki a kórházból Ferenc pápát

Sikeres sérvműtétje után orvosai azt kérték a szentatyától, hogy maradjon még. Belement.

Ferenc pápa szerdai sérvműtétje után vélhetőleg az egész jövő hetet a Gemelli kórházban tölti - közölte Sergio Alfieri sebészorvos szombaton.

Alfieri elmondta: elővigyázatosságból arra kérték a pápát, hogy lábadozásának első részét töltse a kórházban. Hozzátette: a katolikus egyházfő gyógyulásának elősegítése érdekében javasolták ezt, ő pedig beleegyezett.

Emellett azt tanácsolták a pápának, hogy hagyja ki a vasárnapi áldást, amelyet a kórházi erkélyről osztott volna, hogy ne terhelje meg a hasfalát.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa szerdán háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a harmadik eset 2013-as megválasztása óta, hogy az egyházfő, aki most 86 éves, kórházi ápolásra szorul.

A Vatikán közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

Címlapról ajánljuk

Állandó megfigyelés alá került a német AfD

A münsteri bíróság elfogadta a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal indítványát, és szélsőjobboldali "gyanú" miatt engedélyezte az Alternatíva Németországnak párt állandó megfigyelését. Az AfD vezető máris jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Az Európai Unió államai az elmúlt időszakban jelentősen növelték a nap- és szélerőmű-kapacitás bővítésére irányuló céljaikat, de a villamosenergia-hálózat és rugalmasságának fejlesztésére vonatkozó tervek jelenleg messze elmaradnak az ehhez szükségestől több elemzés egybehangzó eredményei szerint. Megfelelő energiarendszer-tervezés nélkül Európa azt kockáztatja, hogy a szekeret fogja a lovak elé, és elbukja energia-, illetve klímapolitikai céljait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×