eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: CCTV

Megnyílt a föld a házak mellett, ezreket telepítettek ki Kínában

Több elmélet is van arra, miért jelentek meg az óriási repedések a földben.

Több ezer embert telepítettek ki több toronyházból az észak-kínai Tiencsinben, miután a közeli utcákon hatalmas repedések jelentek meg - közölték a helyi hatóságok.

Földtani szakértők szerint föld alatti barlangok lehetnek jóval több mint egy kilométerrel a felszín alatt, és ez okozhatta a repedések megjelenését. A helyi kormányzat tudatta, hogy legkevesebb 3 toronyházból 3899 embert telepítettek ki. A hatóságok hirtelen földtani katasztrófának minősítették a történteket.

"Ez egy nagyon ritkán előforduló dolog" - mondta egy szakértő a tiencsini városházán. A helyi tanács azt sem zárja ki, hogy geotermikus kutak fúrása miatt csúszott meg a talaj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×