eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bruce Willis amerikai színész az Üveg (Glass) című filmjének bemutatójára érkezik Londonban 2019. január 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Romlott Bruce Willis állapota, demenciája van - megszólalt a család

Korábban arról tájlkoztattak, hogy afáziája miatt vonul vissza a színészettől a 67 éves sztár.

A pontos diagnózis hosszú vizsgálatok után, mostanra született meg: frontotemporális demencia. A közösségi médiában közzétett bejegyzés szerint a család számára megkönnyebbülés, hogy végre pontosan tudják, mivel állnak szemben.

Az afázia diagnózisát tavaly tavasszal kapta meg Bruce Willis, állapota azonban tovább romlott azóta.

A BBC cikke szerint a színész szerettei hálájukat fejezték ki az irányukba áramló szeretet kapcsán.

A 60 év alattiak körében a frontotemporális demencia a vezető fajta a demenciák közt.

A család nyilatkozata szerint jelenleg nincsen rá gyógymód, de ez változhat az évek múltával.

Willis a nyolcvanas-kilencvenes években vált valódi világsztárrá a Die Hard-filmek, az Armageddon, a Hatodik érzék és más kasszasikerek kapcsán. Ötször jelölték Golden Globe-ra és háromszor Emmy-díjra: egy Golden Globe-ot és két Emmyt meg is kapott. Afáziája azonban kognitív képességére is kihatott, ezért hagyott fel a színészettel.

"Bruce mindig is hitt abban, hogy a hírnevét arra is használnia kell, hogy segítsen másokon és fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet mind nyilvánosan, mind magánéletében. Szívünk mélyén tudjuk, hogy - ha megtehetné -,

maga is felhívná a világ figyelmét erre az állapotra

és kapcsolatot teremtene azokkal, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek, és azokkal, akik életére hat a demencia" - fogalmazott a családi közlemény, melyet nemcsak felesége, Emma Heming aláírásával adtak közre, hanem Demi Moore, volt felesége is jegyzi azt.

A frontotemporális demencia a betegség egy nem gyakori formája, amely viselkedési és beszédproblémákat okoz az érintetteknek. A tünetek közé tartozik a lassú vagy merev mozgás, a hólyag- vagy bélműködés elvesztése - bár ez általában csak később következik be - és az izomgyengeség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×