eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A 2021. június 24-én közreadott képen az orosz hadsereg SZU-24M típusú repülőgépe bevetésre indul a szíriai Hmeimim légitámaszpontról 2015. október 22-én. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Defender brit romboló 2021. június 23-án három kilométer mélyen behatolt Oroszország területi vizeire a Fekete-tenger északnyugati részén, a Fiolent-fok közelében, és csak azt követően változtatott irányt, hogy egy orosz őrnaszád két figyelmeztető lövést adott le, egy SZU-24M típusú repülőgép pedig négy bombát dobott le a haladási útvonalára.
Nyitókép: MTI/AP/Vlagyimir Isacsenkov

Törökország kényelmetlen helyzetbe hozta Oroszországot egy határozott lépéssel

Törökország lezárta a légterét a Szíriába tartó orosz repülőgépek előtt – jelentette be a török külügyminiszter, hozzátéve, hogy a döntés egyaránt vonatkozik a civil és a katonai gépekre is.

Oroszországnak áprilisig volt engedélye arra, hogy az arab országba tartó járatai használják a török légteret – magyarázta Urugay-i látogatása során Mevlüt Cavusoglu újságírók előtt, kiemelve, hogy a török kormány három hónapra engedélyezi a légtérhasználatot, amelyet az időtartam lejárta után ismét kérvényezni kell.

A Habertürk török televízió arról tájékoztatott, hogy Ankara erről már márciusban értesítette Moszkvát.

A tilalom három hónapig tart – tette hozzá az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió Cavusoglut idézve.

A külügyminiszter bejelentésére Moszkva egyelőre nem reagált.

Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja a 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban, míg Ankara a damaszkuszi rezsim ellen harcoló milíciáknak nyújt segítséget.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×